První velkou akcí bylo pro Havířovany halové mistrovství Moravy a Slezska konané v Bratislavě. První místo zde vybojoval Michal Pinkas v běhu na 3 kilometry v čase 8:52 min. Další prvenství přidal ve skoku dalekém Sebastián Gunčík. Třetí místo doplnil opět junior Michal Pinkas, a to na trati 1500 metrů. Ostatní atleti na medaili nedosáhli, ale přidali pěkná umístění na čtvrtých či pátých místech, a až na výjimky se účastnili finálových běhů.

Další velkou akcí bylo halové MČR v Praze, kde atleti nevybojovali žádnou medaili. Nicméně, opět přidali pěkná umístění jako například čtvrté či páté místo Michala Pinkase nebo čtvrté místo Sebastiana Gunčíka.
Na MČR v přespolním běhu konaném ve Střelských Hošticích u Strakonic obsadil Michal Pinkas pěkné druhé místo.

V Poděbradech, kde se zase konalo MČR v závodní chůzi na 20 kilometrů, zacinkala rovněž stříbrná medaile. Suverén této disciplíny v České republice Karel Ketner přidal po třech prvenstvích v řadě pěkné druhé místo. Skvělého výsledku dosáhl opět Michal Pinkas na MČR v běhu na 10 kilometrů, který doběhl do cíle na skvělém třetím místě.

Doslova medailové žně pak přineslo mistrovství Moravy a Slezska uspořádané v Třinci. Atletický oddíl zde patřil k nejúspěšnějším oddílům. První místa obsadili Petra Klementová ve vrhu koulí, Petr Kaminski v běhu na 800 metrů, Michal Pinkas v běhu na 1500 metrů a Jakub Zecha v běhu na 3000 metrů. Stříbrnou medaili si přivezli Jaroslav Stančík v hodu diskem, Lukáš Ožana v běhu na 800 metrů a Jan Polášek v běhu na 1500 metrů. Jako jedinou bronzovou medaili přidal Tomáš Chmelík v hodu diskem. Atleti předvedli opět několik skvělých umístění, například Rostislav Kyzlink a jeho dvě čtvrtá místa.

Evropského poháru v chůzi se zúčastnili naši závodníci Karel Ketner na dvaceti kilometrové trati a Vít Polášek na trati 10 kilometrů. Oba tito reprezentanti si vedli velice dobře a umístili se v polovině startovního pole.

Poslední velkou akcí bylo MČR v Jablonci nad Nisou, kde vybojovali Michal Pinkas třetí místo na trati 5 kilometrů a Vít Polášek skončil druhý v chůzi na 10 kilometrů. Pinkas se ještě zúčastnil mistrovství Evropy v běhu do vrchu v Bulharsku, kde skončil na senzačním třináctém místě.

Talentovaný Michal Pinkas se pak ještě zúčastnil Mistrovství Evropy v běhu do vrchu v bulharském Borovci. Běžecká trať byla pro kategorii juniorů velice náročná, celková vzdálenost činila 8,8 kilometrů a to při převýšení 1027 metrů. Michal zde jel jako třetí nejlepší Čech a nutno říci, že si vedl znamenitě. Na start se postavilo okolo čtyřicet závodníků ze šestnácti evropských zemí. Havířovský atlet doběhl do cíle na skvělém třináctém místě a to v čase 53:04.