V ringu se představily havířovské naděje, reprezentant David Polák (váha do 75 kg) a Ondřej Horváth (váha do 60 kg). „Oba chlapci byli na turnaj vybráni trenérem reprezentace Martinem Svobodou,“ poznamenal Jaroslav Kubíček, který oba boxery připravuje doma v Havířově a který na turnaj odjel jako asistent trenéra.

Havířovští mladíci v Nitře obstáli, oba zvládli úvodní zápasy a ve finále se předvedli ve vynikajícím světle. David Polák porazil v boji o prvenství Slováka Štefana Vrábela, Ondřej Horváth zase svého jmenovce, taktéž Slováka Romana Horvátha.

Ondřej dokonce obdržel cenu pro nejlepšího zahraničního boxera. Na turnaji startovali kromě Čechů a Slováků také Poláci a Maďaři. „Cena pro Ondru byla pro všechny milým překvapením. Vůbec jsme to nečekali, ale Ondra v turnaji zarputile bojoval a zasloužil si to,“ radoval se spolu s mladým boxerem trenér Kubíček.

Hokejbalisté na úvod roku 2019 zavítali na sever Čech.
Smolný start hokejbalistů. Z venkovního tripu jedou s jediným bodem

Na oblastních kolech se dařilo

Havířovští rohovníci jsou v zápřahu už od nového roku. Ještě před turnajem v Nitře absolvovali dvě oblastní kola. Jedno v Opavě, druhé v Kroměříži.

V opavském obchodním domě Breda se Havířovanům dařilo, jelikož své zápasy vyhráli Denis Porubský, Samuel Fiedor, Ondřej Horváth, František Horváth i David Polák.

Na další kolo se havířovská výprava přesunula do Kroměříže, kde se utkali zástupci Jižní Moravy proti boxerům Severní Moravy.

„Vzali jsme s sebou i nováčky Jana Harvana (váha do 52 kilo), Adama Berka (do 32 kilo) a Michala Balouna (do 54 kilo), kteří zažili své premiéry v ringu,“ informoval trenér Kubíček.

Adam Berko vyhrál svůj zápas před limitem, Jan Harvan se rval statečně celá tři kola, ale na vítězství to nestačilo, stejně jako u Michala Balouna. „Ale i tak jsem na naše statečné klučiny byl hrdý,“ pravil Kubíček.

David Polák (vpravo) uspěl v Kroměříži v očekávané bitvě dvou českých reprezentantů a olympijských nadějí.Zdroj: Box Havířov

V jednom z nejzajímavějších zápasů se představil David Polák ve váze do 75 kilogramů proti brněnskému Miloslavu Beránkovi, trojnásobnému mistru republiky a také reprezentantovi. „Oba hoši platí za české olympijské naděje, zápas byl velmi očekávaný,“ přibližoval trenér.

Velmi tvrdý zápas to potvrdil, chlapci si nic nedarovali, nakonec zvítězil překvapivě havířovský Polák 3:2 na body. I když zase takové překvapení to nebylo - přece jen je David Polák vicemistrem Evropy a roste ve špičkového boxera. „Takové zápasy Davidovi hodně dají. Musel bojovat až do konce, sáhl si na dno. Miloš Beránek je jedním z nejlepších boxerů v republice, navíc David čerstvě přestoupil do starší kategorie kadetů,“ upozornil Kubíček.

A co po utkání slyšel od svého svěřence? „Trenére, ty dvě minuty na kolo jsou hrozné! Ale máme to doma,“ pověděl David Polák, jenž dosud startoval ve školní mládeži a tam jedno kolo trvá minutu a půl.

AZ Havířov - Třebíč.
Havířov porazil Třebíč a v play off se utká s Českými Budějovicemi
Florbalisté ukončili základní část. Havířovští jdou v play off na Black Angels.
Torpedo v posledním zápase padlo, v play off jde na favorita
Lazar Djordjevič (vpravo) proti Teplicím.
Lazar Djordjevič: Penalty? Už z toho mám nervy