Ještě předtím ale hráči Baníku nestačili na Sokol Hradec Králové, kterému podlehli 2:4. S Hodonínem si však zlepšili chuť. „Doufáme, že nám to pomůže. Snad nás to nakopne, chytneme se a vyhrajeme i další zápasy,“ říká havířovský trenér Kamil Koutný.

Třetí zápas sezony Havířov sehrál na půdě Hradce Králové. Hosté díky výhrám Davida s Čihákem, jenž porazil hradeckou jedničku Crhu, začali lépe a ujali se vedení 2:0. „Čihákova výhra byly docela překvapivá,“ přiznal Koutný.

Stolní tenisté Havířova zdolali doma nováčka z Hodonína.Zdroj: Michal Polák

Baník ale nadějně rozehraný zápas nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Špánik sice své utkání s Kláskem začal dobře, vedl 1:0 a náskok si vypracoval i ve druhém setu, nakonec ale prohrál. „Bylo to docela vyhecované,“ uvedl Koutný.

Také David s Crhou ve svém utkání vedl, zápas se ale přeléval ze strany na stranu a nakonec se přiklonil na tu od domácího hráče. „Tady nám asi chybělo trochu štěstí,“ řekl trenér Baníku.

Orlová získala v soutěži další bod. Už má čtyři.
Orlová podruhé bodovala, v Opavě padla v prodloužení

Domácí pak poslal do vedení Pavlica, který porazil Špánika, a na konečných 4:2 upravil Klásek, jenž si v dramatickém utkání poradil s Čihákem. „Znají se odmala, bylo tam hodně emocí,“ prozradil Koutný.

Čihák sice vedl 2:1, v posledním setu ale vinou červené karty přidal svému soupeři tři body. „Když už jsme vedli, tak jsme věřili, že bychom mohli vyhrát. Ale náskok 2:0 u nás ještě nic neznamená,“ věděl havířovský kouč.

Florbalistům v Praze pšenka nekvetla.
Debakl! Torpedo dostalo od Černých andělů 14 branek

Následně si však Baník spravil chuť a doma si poradil s nováčkem z Hodonína, kterého porazil přesvědčivě 4:0. „Výsledek vypadá jednoznačně, ale lehké to určitě nebylo,“ chválil Koutný své svěřence. Ty poslal do vedení Čihák, který v důležitém utkání porazil ukrajinského soupeře Tymofjejevova. „Všechno jsme vyhráli o dva tři míčky, tentokrát se štěstí přiklonilo zase na naši stranu,“ těšilo kouče Baníku.

Velmi důležitý zápas sehrál junior Radim Bako, který nahradil zraněného Špánika a letos si odbyl extraligovou premiéru. „Zvládl to skvěle a v podstatě to rozhodl,“ okomentoval Koutný jeho výhru nad Kadlčkem.

Čtvrtý bod Havířova a svůj druhy v zápase pak přidal David. „Potřebovali jsme už něco vyhrát, abychom měli nějaké body. Snad to z nás teď spadne,“ věří Kamil Koutný.

VÝSLEDKY

Sokol Hradec Králové – Baník Havířov 4:2

Body: Klásek 2, Pavlica, Crha – David, Čihák

Baník Havířov – SKST Hodonín 4:0

Body: David 2, Bako, Čihák

Městské derby TJ - Slavoj (v černém) zvládli lépe překvapivě hosté.
OBRAZEM: Petřvaldské derby pro Slavoj
Orlovští fotbalisté (v červeném) si poradili s Jablunkovem.
OBRAZEM: Orlová porazila Jablunkov