Každý, kdo situaci klubu po celou dobu jeho existence více či méně sleduje, musí uznat obrovský progres. V členské základně, jménu a v konečném důsledku také na výsledcích.

„Na začátku jsme prohrávali 3:50 či 4:46, ale za ty dva roky jsme udělali takový posun, že vyhráváme v některých kategoriích i s předními týmy a ostatní porážíme přesvědčivě o deset patnáct branek. To je zpětná vazba, že to asi děláme dobře. Touto cestou chceme jít dál," má jasno Jaroslav Kalous, jeden z trenérů a zakladatelů klubu.

Dnes má klub 90 hráček a obsazení ve všech kategoriích. „Nově jsme zavedli zábavné hry s míčem, což je kategorie dětí od tří do šesti let a od šesti do desíti jsme udělali tým miniházené, který jsme přihlásili do soutěže. Každých čtrnáct dní jezdí na turnaje, jehož výsledky se nepočítají, aby děti nedeprimovaly případné porážky," vysvětlil.

Od nové sezony má Bohumín zastoupení také ve druhé nejvyšší soutěži, kterou hrají mladší dorostenky. „Je to gesto pro holky v mladších kategoriích, že budoucnost v naší házené je. Navíc už rok máme v soutěži i ženy. Hráčky tak mají vidinu, že tady mohou hrát i dál a ne končit v patnácti letech," uvedl Kalous.

Uplynulé dva roky hodnotí velmi pozitivně. „Zázemí i díky podpoře města je fantastické a nemůžeme si na nic stěžovat. Prošel jsem mnoha týmy a musím říct, že můžeme konkurovat i daleko zavedenějším klubům. Zároveň děkuji rodičům za trpělivost, a že táhnou za jeden provaz. Mají radost z každého gólu, nehledě na konečný výsledek," zakončil s úsměvem Kalous.

Celý článek v tištěném vydání Karvinského a Havířovského deníku.