K sobotní výhře přidali i nedělní, tentokrát ale po dramatickém průběhu. V sobotu byl první poločas vyrovnaný a ve druhém si domácí sérií branek dokázali vybudovat náskok, díky kterému dotáhli zápas v poklidu do zdárného konce. To se jim v neděli nedařilo a byly to nervy až do konce.

„My jsme ale tušili, že to žádná sranda nebude. V play off už hrají týmy s jistými kvalitami a Jičín potvrdil, že má dobrý tým. Dneska hrál daleko agresivněji a důrazněji, nachystal se na nás,“ uznal trenér Karviné Marek Michalisko.

Házenkáři Baníku (v černém) porazili v prvním utkání Jičín 29:19.
Házenkáři rozehráli sérii s Jičínem skvěle

Nedělní první půle kopírovala sobotu. Baníkovci měli s houževnatým soupeřem co dělat a jejich poločasový náskok byl titěrný. „Nevím, jestli tam bylo nějaké podcenění, spíš ne, Jičín hrál prostě dobře a my si nedokázali udělat náskok jako včera. Pro diváky asi super zápas, hrálo se až do konce, ale raději bych si takové nervy ušetřil,“ přiznal Michal Brůna, jedna z karvinských opor.

Házenkáři Karviné (v zeleném) si poradili s Jičínem i napodruhé.Zdroj: Ivo Dudek

Kde viděl trenér Jičína Aleš Babák rozdíl oproti prvnímu utkání? „My jsme už včera odehráli skoro celý poločas na velmi slušné úrovni, akorát nás zbrzdil začátek toho druhého, kdy jsme neproměnili několik vyložených šancí a díky tomu se domácí utrhli do náskoku a už byli na vlně,“ dobře si vybavil sobotní duel Babák.

Jeho tým se opíral o střelecké schopnosti někdejšího karvinského hráče Ondřeje Šulce, který byl takřka nezastavitelný. Dal deset gólů. Na opačné straně mu sekundoval rychlonohý Miroslav Nedoma, autor sedmi tref.

Obecní kroniky představují jedinečný výlet do minulosti.
V Horních Bludovicích listovali historií mikroregionu

„Dneska jsem byl na střed obrany trochu zlý, vůbec jsme nedokázali ubránit Ondru Šulce. Ale musím se ještě pořádně podívat na video. Ono je ale vidět, že Ondra není žádný jouda, hrál ve Francii, byl v reprezentaci. Trestal naše chyby. Musíme ho příště hlídat daleko lépe, vždyť je to snad jediný chlap z Jičína, který nám může být nebezpečný,“ dodal Brůna.

Baník Karviná – Ronal Jičín 28:26 (12:11)

Sled: 0:3, 2:4, 5:5, 8:7, 11:9, 12:12, 13:15, 16:16, 18:19, 22:19, 24:22, 26:26. Rozhodčí: Pavlát, Točík. Sedmičky: 3/2:3/3. Vyloučení: 4:4. Diváci: 710. Stav série: 2:0.

Karviná: Marjanovič, Mokroš – Monczka 5, Brůna 4/1, S. Mlotek 4, Piatek 3, Plaček, Nedoma 7, Solák, Jiří Užek, Nantl, Zbránek 3, Jan Užek 1, T. Mlotek 1, Drzyzga, Wozniak, Fulneček.

Nejvíce branek Jičína: Šulc 10/3, Horut 4, Rychna a Kubík po 3.

Více v tištěném vydání Deníku.

Archeopark Chotěbuz. Archivní snímek.
Stránky archeoparku napadli hackeři, zařízení ale jede dál