Ve středu je čeká ještě pohárová odveta v Brně, čímž kalendářní rok ukončí.

Poslední zápas roku v rámci extraligy měli baníkovci pod kontrolou. Hranice porazili 32:26, přičemž vedli od začátku do konce, ovšem toto vedení bylo v různých fázích zápasu rozdílné.

Tak například ve 20. minutě bylo sedmigólové (12:5), zatímco třeba ve 40. minutě už jen dvougólové (21:19).

„Ále, my si to vždycky zkomplikujeme sami tím, že neproměníme strašnou spoustu šancí,“ kroutil po zápase hlavou trenér HCB Marek Michalisko.

Jeho svěřencům se dařilo přehrávat hranickou obranu, ale produktivita vázla. „Zpočátku to vypadalo nádherně, vedli jsme o šest sedm branek. Zkoušeli jsme hrát obranu, kterou už nějakou dobu trénujeme, ale zatím ji nejsme schopni odehrát celý zápas, jen asi dvacetiminutový úsek. Musíme ji ještě dokonale zažít,“ informoval Michalisko.

Baníkovci nadějné vedení v poslední pětiminutovce první půle ztratili, pak si jej vzali zpět a zase ztratili. „Sice jsme pořád vedli, ale co my nedáme…“ poznamenal Michalisko. „Soupeře většinou neskutečně přestřílíme, ale úspěšnost je slabá. Na ní budeme v zimě nejvíce pracovat, nutně ji potřebujeme zlepšit,“ ví moc dobře.

A dá se to vůbec? Není to otázka spíše psychiky? „Jasně, že je to ve valné míře otázka psychiky, ale natrénovat to samozřejmě můžete. Je třeba se tomu věnovat, střelba v různých formách jde nacvičit, třeba po zátěži,“ podotkl trenér.

Baník Karviná – Cement Hranice 32:26 (16:14)

Sled: 5:1, 9:3, 12:5, 14:10, 18:15, 20:18, 23:20, 29:26. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmičky: 0:2/1. Vyloučení: 3:3. Diváci: 875.

Karviná: Marjanović, Juráš – Brůna 2, Monczka 5, Nedoma 7, Jiří Užek 5, T. Mlotek 2, S. Mlotek 1, Zbránek 4, Solák 3, Pindej, Nantl, Drzyzga, Wozniak, Fulneček.

Nejvíce branek Hranic: Tůma 6, Bechný 5, Brož a Andrš po 4.