Karvinští se dokázali po výhře ve Zlíně zmobilizovat na maximální možnou míru. Potvrdili lehký vzestup formy a porazili lídra soutěže. „Je to pro nás hodně cenné vítězství. I kdybychom nakonec nepostoupili, kluci chtěli dokázat, že na první šestku mají. Možná i proto byl první poločas z naší strany takový kostrbatý. Hráči byli přemotivovaní, chtěli lídra soutěže mermomocí porazit, a z toho pramenila celá řada zbytečných technických chyb, hlavně v útoku," rekapituloval první dějství trenér HCB.

Ve druhém poločase se jeho celek dostal do trháku, který pomohl vybudovat svými fantastickými zákroky mladý gólman Karviné Daniel Bartoň, který mezi tyčemi vystřídal Schamse, jemuž se na startu druhé půle moc nedařilo. „Mladý Bartoň nás neskutečně podržel. Tento tah byl ale nutný, Vítek Schams nechytal jako na začátku, tak jsme ho stáhli, aby se uklidnil. Nemyslel jsem si, že Danek Bartoň vydrží v bráně tak dlouho, ale chytil se a pak nebyl důvod jej střídat," usmíval se Hudeček nad tahem, který Karviné stoprocentně vyšel.

Karvinští házenkáři (v černém) zdolali doma první Plzeň.

Baníkovci měli navíc soupeře přečteného. „Vytáhli jsme na Plzeň takový nezvyklý obranný blok, kdy se vysunul jeden hráč mezi křídlo a spojku, čímž jsme eliminovali nebezpečného Linharta, který hrál do té doby opravdu velmi dobře. Tím jsme otupili pravou útočnou stranu Plzně, ale zároveň jsme tím otevřeli prostor pro pivoty. Plzeň podle mě disponuje jedním z nejlepších pivotů u nás, Leošem Petrovským, který je se svými snad 135 kily prakticky neodstavitelný. Když dostane míč do ruky, a on si ho umí perfektně zpracovat, je z toho na našem brankovišti velký problém. Ale jsem zase zastáncem toho, že jeden hráč nás nemůže porazit, a to se vyplnilo," pochvaloval si trenér Karviné zvládnuté taktické pokyny svých hráčů.

HCB Karviná – Talent MAT Plzeň 26:22 (10:11)

Sled: 2:4, 5:6, 7:9, 9:11, 13:13, 17:15, 19:16, 21:18, 22:21. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 4/4:6/4. Vyloučení: 4:6. ČK: Šindelář (P). Diváci: 612.

Karviná: Schams, Bartoň – Sliwka 5, Vala 3, Hanisch, Jan Užek 4, Vančo 1, Chudoba 5/4, T. Mlotek 1, S. Mlotek 3, Vučkovič 3, Jiří Užek, Paululík 1, Hricišon. Trenéři: Hudeček a Michalisko.

Nejvíce branek Plzně: Petrovský 5, Tonar 5/2.

Více v úterním vydání Karvinského a Havířovského deníku, kde si můžete přečíst i rozhovor s gólmanem Danielem Bartoněm.