Baníkovci uspěli hned v sobotním duelu, když v útoku předvedli skvělý výkon. Hranice naopak hrály poměrně laxně, a to se jim vymstilo.

Karvinští měli lepší pohyb, u všeho byli dřív a domácí se nemohli dostat do tempa. Dobrou obranou získávali míče a vyráželi do smrtících brejků, které neomylně proměňovali Gelnar a zejména Frančík, autor jedenácti branek.

Ani tradiční opora domácích v brance Kučerka neměl svůj den, a tak si Karvinští s přehledem udržovali dostatečný, místy i desetibrankový náskok.

Ohlasy trenérů
Libor Hrabal (Hranice): „Podali jsme katastrofální výkon. Zápas se nám vůbec nepovedl. Bylo to špatné od začátku do konce. Hráči asi Karvinou podcenili. Tyhle zápasy jsou především o hlavě."
Radek Bartošic (Karviná): „Chtěl bych poděkovat klukům za to, jak dnešní utkání odehráli. Hráli přesně to, co jsme si řekli a to jak ve hře dopředu, tak i v obranné činnosti. Dokázali jsme udržet koncentraci a bojovnost po celých šedesát minut a to, myslím si, rozhodlo."

Cement Hranice – Baník OKD Karviná 28:35 (13:19)

Sled: 0:2, 5:7, 7:14, 10:18, 15:19, 17:22, 19:28, 22:30, 25:34. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 2/2:5/4. Vyloučení: 2:0. Diváci: 140. Stav série: 0:1.

Nejvíce branek Hranic: Magrla 8/2, Rachač a Zemánek po 4.
Karviná: Lefan, Schams – Monczka 5, Hanisch 3, Farář, Plaček, Zuzánek, S. Mlotek 2, Jan Užek 2, Gelnar 7, T. Mlotek, Frančík 11, Jiří Užek 3/2, Paululik 2/2.

Nedělní utkání už dopadlo mnohem lépe pro Hranice. Do zápasu vtrhly s velkým elánem a snahou napravit předchozí prohru. Jejich odhodlání srovnat sérii bylo enormní. Od začátku jim fungovala výborně agresivní obrana, která sice byla často trestána sedmimetrovými hody, nicméně ty se baníkovcům vůbec nedařily. Neproměnili čtyři.

Tentokrát podal svůj obvyklý, tedy velmi dobrý výkon Kučerka v domácí bráně a i když se v té karvinské Lefan snažil, seč mu síly stačily, na další výhru to nebylo. Hranice se na začátku druhého dějství utrhly na pětibrankový rozdíl a s poklidem dovedly zápas do vítězného konce.

Ohlasy trenérů
Libor Hrabal (Hranice): „Začátek byl podle našich představ, chtěli jsme do toho jít rázně v obraně, to se nám také v průběhu zápasu podařilo. Když byla obrana dostatečně agresivní, dostali jsme málo gólů. I tak to bylo vyrovnané, ale povedl se nám nástup do druhého poločasu, který rozhodl. V Karviné je naše povinnost uhrát nějaký zápas."
Radek Bartošic (Karviná): „Dneska to byl rovnocenný zápas, akorát nám utekl začátek druhého poločasu. Pak už jsme se těžko dostávali do tempa. Neproměňovali jsme šance a skvěle zachytal domácím brankář Kučerka, nicméně jednu výhru jsme tady urvali, což je pozitivní."

Cement Hranice – Baník OKD Karviná 26:19 (11:10)

Sled: 3:1, 5:5, 8:6, 9:9, 17:10, 20:14, 24:17. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 2/1:7/3. Vyloučení: 6:3. ČK: Čadra (H). Diváci: 175. Stav série: 1:1.

Nejvíce branek Hranic: Magrla 7/1, Rachač 5.
Karviná: Lefan, Nolč – Monczka 2, Veřmiřovský 4, Hanisch, Farář, Plaček, Zuzánek, S. Mlotek 2, Jan Užek 1, Gelnar 2, T. Mlotek 1, Frančík 3, Jiří Užek 4/3, Paululik.