Ostravané přijeli v plné sestavě a dravými mladíky. Scházel jen zkušený Radim Pavlík, který se při svém zranění ujal funkce vedoucího mužstva. Domácí se chtěli živému projevu soupeře vyrovnat, a tak se od úvodních minut hrála tvrdá a dynamická házená.

Ovšem i s velkým množstvím technických chyb. „Ty nás trápily už v předchozích zápasech, tentokrát se k tomu přidalo i neproměňování vyložených šancí. Nemohli jsme se dostat do většího vedení, i když jsme drželi náskok celou první půli," přiblížil manažer MHK Marián Zielina, proč skončil poločas hubeným skóre 12:11. Nutno dodat, že tým držel výbornými zákroky Tabara v bráně.

O přestávce se domácí vyburcovali k lepšímu výkonu. „Věřili jsme v úspěch v tomto důležitém utkání. Jirka Tabara nás dál držel a my se konečně začali prosazovat a i díky rychlým protiútokům navyšovat naše vedení," mohl být Zielina spokojen.

Deset minut před koncem už domácí vedli o pět branek. V závěru sice hosté náskok stáhli, ale k obratu měli daleko. Karvinští tak udrželi vedení v tabulce před Vsetínem a třetím Rožnovem, kde je o víkendu čeká těžký zápas.

MHK Karviná – Sokol Polanka n. O. 27:25 (12:11)

MHK: Tabara, Pala, Nolč, Wojcik – Pindej 4, Kawulok 4/1, Čavrnoch 1, Galata, Dudek 6, Csöllei 4, Seriš 1, Niebroj, Vančo 7, Pomahač.