Druholigoví hráči MHK každým rokem překvapují postupem do třetího kola či dokonce osmifinále národního poháru házenkářů. Letošek nebude výjimkou.

V sobotu si totiž poradili na svém hřišti s prvoligovým Zlínem a porazili jej rozdílem deseti branek. „Samotné nás překvapilo, že to bylo relativně snadné. Prakticky jen úvod utkání byl vyrovnaný,“ divil se lídr karvinského celku Jan Dudek.

Domácí soupeře překvapili skvělou obranou, za kterou se rozchytal k famóznímu výkonu Jiří Tabara. Dokonce sám skóroval, když hrál Zlín v oslabení a při svém útoku odvolal brankáře, aby dorovnal početní výhodu Karvinských.

Házenkáři MHK (v modrém) vyřadili Zlín a těší se na los osmifinále.Zdroj: Ivo Dudek

Ti obecně hodně těžili z rychlých kontrů, kdy se zlínští gólmani nestíhali vracet, anebo zlínská obrana včas nezachytila domácí kontr. V první půli se navíc rozehrál k výbornému představení Adam Csöllei, takže MHK těšil v poločase luxusní náskok 17:9!

„Pak už jsme ho relativně bez problémů udrželi. Byl to poctivý výkon od všech,“ chválil Dudek.

Teď už v klubu vyhlíží los osmifinále, kde se to jen hemží extraligovými soupeři, takže šance, že by na některý narazili, je prakticky stoprocentní. A co by v MHK říkali na to, kdyby si zahráli proti sousednímu Baníku?

„Tak to by nebylo dobré,“ má Dudek okamžitě jasno. „Doufám, že se to nestane a vylosují nám jiného extraligového soupeře. Třeba znovu Hranice. Možná bychom je dotřetice všeho dobrého porazili,“ připomněl karvinský střelec dva předchozí pohárové nezdary s tímto soupeřem.

MHK Karviná – HC Zlín 31:21 (17:9)

MHK: Nolč, Tabara 1 – Csöllei 4, Čavrnoch 2, Šťastný 2, Kawulok 6/1, Dudek 4, Wozniak, Galata 1, Seriš 4, Klima 1/1, Pomahač 6.