Pohárová obhajoba se nekoná. Handbalisté Baníku podlehli v Brně střelecky produktivním Lovosicím o deset branek. Nadělali až příliš mnoho ztrát.

Lovosice se hned na začátku utkání chopily vedení a už ho nepustily. Karviná stále dotahovala soupeřův náskok, který osciloval mezi třemi až pěti brankami. V závěru poločasu se vedení Lovců ustálilo na pěti gólech a se stejnou výhodou odcházeli lovosičtí házenkáři i do kabiny.

Na začátku druhého poločasu baníkovci zabojovali a přiblížili se na rozdíl tří gólů, ale v obraně nadále dělali chyby a také karvinští gólmani toho chytili pramálo. Na opačné straně se naopak dařilo brankáři Adamíkovi, karvinskému odchovanci ve službách Lovosic.

Vedení Lovosic narostlo na 13 gólů a o jejich výhře nebylo pochyb. „Jsem rád, že jsme potvrdili roli favorita. Přece jenom jsme starší a zkušenější celek, i když nás Karviná na své půdě porazila. Jsem spokojený, že se všichni z lavičky dostali do hry a každý si odvedl na hřišti svůj díl," byl spokojen Milan Berka, trenér Lovosic.

Karvinský kouč Marek Michalisko naopak smutnil. „Propadli jsme jednoznačně v obraně. To, co jsme si připravovali, nefungovalo. Něco kluci vůbec neplnili. Udělali jsme příliš mnoho školáckých chyb, s takovými prostě nemůžeme vyhrát zápas proti tak kvalitnímu soupeři," mrzelo Michaliska.

Baníku se letos v soutěži nestalo, že by inkasoval 40 a více gólů. „Stojí za tím neproměňování našich šancí. Tím jsme nabíjeli Lovosicím do brejků a navíc ty ztráty… Tolik jsme jich letos snad ještě nevyprodukovali. No nic, byl to pohár, nevyšlo to. Za týden začíná extraliga, tak doufám, že tam to bude zase o něčem jiném," věří Michalisko ve výkonnostní obrat.

FCC Město Lovosice – HCB Karviná 41:31 (21:16)

Nejvíce branek: Motl a Bouček po 9, Klimt 8 – Jan Užek 6/2, S. Mlotek a Frančík po 5. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 0:4/2. Vyloučení: 3:0. Diváci: 182.