„Brno hlásilo, že na víkend nebude mít volnou halu, tak jestli bychom si to nemohli předehrát. Řekli jsme proč ne," pravil úvodem trenér Karviné Jaroslav Hudeček.

Jeho tým se na soupeře svědomitě připravil. „Ještě ve středu jsme tvrdě pilovali taktiku a nacvičovali, jak na soupeře hrát. On svůj herní styl moc nezměnil, což byla asi výhoda. Hlavně nám ale neskutečně vyšel vstup do zápasu. Poločas byl zcela v naší režii," pochvaloval si Hudeček.

Skóre 19:10 mu dávalo za pravdu. Jednak hráči konečně zahráli v obraně tak, jak měli hrát už v předešlých zápasech, jednak měl Lefan vynikající úspěšnost zákroků, plných 60 procent. „Tady jsme zápas zlomili v náš prospěch. Celý tým zahrál výborně," uznal Hudeček.

O přestávce své hráče varoval před možným polevením v obraně. Brno ve druhém poločase začalo střídat obranné systémy jeden za druhým. V počátku pokračovalo se zataženou 0-6, pak zkoušelo 2-4 a nakonec hrálo osobku 2-4 na Veřmiřovského a S. Mlotka. „Přiznám se, že hlavně dvě osobní obrany nám dělaly největší potíže a domácí náš náskok stáhli. Už byl ale dostatečný, takže jsme získali dva body. Nebýt chyb v přechodu do útoku, udrželi jsme soupeře někde na osmi gólech. Té korekce je škoda, ale hráče za výkon chválím. Ověřili si, že na to mají. Doufám, že si sami uvědomují, že v prvních dvou kolech body soupeřům doslova darovali," zakončil Hudeček.

KP Brno – HCB OKD Karviná 26:30 (10:19)

Rozhodčí: Kozler, Zych. Sedmimetrové hody: 4/4:3/2. Vyloučení: 4:4. Diváci: 420.

Nejvíce branek Brna: Hubáček a Mičola po 6, Kubis 5/4.

Karviná: Lefan, Schams – Bugarčič, Frančík 2, Freiberg 1, Gelnar, S. Mlotek 4, T. Mlotek, Monczka 5, Paululik 3/1, Seriš, Skrobič 3, Jan Užek 2, Jiří Užek 4, Veřmiřovský 6/1. Trenér: Jaroslav Hudeček.