Karvinští házenkáři vyhráli v dalším kole na palubovce Kopřivnice, kterou tím upoutali na dno tabulky, které znamená za obvyklých okolností sestup.

Začátek zápasu baníkovcům vyšel a vedli 5:1. „Kluci nastoupili do utkání s pocitem, že jsme vyhráli dvě utkání a samo se vyhraje i to třetí. Špatně jsme bránili," glosoval nevydařený úvod trenér Kopřivnice Ivo Vávra.

A bylo hůř. Karvinští výborně kombinovali a dokázali se prosazovat i z rychlých protiútoků. V 19. minutě byl stav 16:7 ve prospěch Karviné. „Celou dobu jsme se připravovali na čtyři karvinské věci, které hrají. Rozebírali jsme to u videa, ale bohužel obrana se nechytla a museli jsme to zasunout. Nepochopitelně jsme se špatně vraceli a Karviná odskočila do výrazného vedení," nechápal Vávra.

Jeho protějšek Jaroslav Hudeček na karvinské lavičce po utkání poznamenal, že tým stále razí stejnou filozofii. „Ke každému utkání se připravujeme maximálně poctivě, byť je to jen o sedmé místo, které nic neřeší, ale budujeme nějakou herní filozofii. Sami jste viděli, že zkoušíme hru 7 na 6, nebo když hrajeme v pěti, tak zase 6 na 6. V těchto zápasech si můžeme vyzkoušet, zdali to má životaschopnost," ozřejmil Hudeček.

Ten dal v dalším průběhu šanci „druhé vlně" karvinských hráčů, a ta už tak úspěšná nebyla. Náskok ztratila a domácí se šňůrou šesti branek dotáhli. Karvinou zlobil především Radek Bajgar, bývalý hráč Karviné.

„V šatně jsme si řekli, jak to budeme hrát, začalo to trošku fungovat, bohužel tam byla z naší strany strašná spousta ztracených míčů a neproměněných šancí. Když nedáme devět vyložených šancí a připíšeme si několik zbytečných ztrát, tak se nedá vyhrát," smutnil kopřivnický Vávra.

Podle hostů byl strůjcem kopřivnického zmrtvýchvstání brankář Žingor. „Ten bránu soupeře doslova zavřel a myslím si, že za svůj výkon snese absolutorium. Díky němu se zápas dostal do dramatické koncovky, do které jsme nechtěli dospět," pravil Hudeček.

Kopřivnice překvapila jeho celek obranným systémem 3-3, na který baníkovci nepružně reagovali. „Dokonce i hráči, kteří patří k oporám, najednou ztráceli půdu pod nohama. Vyhráli jsme nakonec se štěstím," uznal karvinský Hudeček.

KH Kopřivnice – HCB Karviná 30:31 (13:18)

Sled: 1:5, 4:7, 6:11, 7:16, 13:16, 14:19, 16:22, 20:24, 25:28, 26:31. Rozhodčí: B. Frieser, L. Frieser. Sedmimetrové hody: 7/5:5/4. Vyloučení: 6:4. Diváci: 50.

Nejvíce branek Kopřivnice: Bajgar 13/5., Jan Gřes 4.

Karviná: Schams, Bartoň – Michalisko, J. Dudek, M. Vančo 9, Chudoba 4/3, Hricišon, Sliwka 4/1, Jan Užek 2, Pindej, T. Mlotek 3, Vučković 2, Jiří Užek 1, Paululík 6. Trenér: Jaroslav Hudeček.