Naposledy u nováčka z Litovle, kde vedli od začátku do konce. „Oproti úvodu sezony je už na naší hře vidět zlepšení, přece jen jsou to tři týdny od zahájení sezony. Za ten posun jsem rád,“ uznal trenér baníkovců Marek Michalisko.

I když to naplno neřekl, z dosavadních karvinských soupeřů byla Litovel nejslabší, takže se dvěma body se víceméně počítalo. „Jeli jsme si sem pro výhru, v žádném případě jsme ale nic nepodcenili, protože i nováček má své kvality. V nejvyšší soutěži si žádné podcenění nebo polevení nemůžete dovolit,“ upozornil Michalisko.

Karviná v ofenzivně laděném utkání porazila Příbram 4:1.
Fotbal, který bavil. Karviná porazila Příbram

Karvinským se dařilo udržovat si dostatečný náskok čtyř až pěti branek, který postupně navyšovali, čímž se dostali do herní pohody. Mohli si tak zahrát i členové širšího kádru. „Od toho podobné zápasy jsou. Musím pochválit Jirku Tabaru v bráně, který zachytal spolehlivě. Výjimečný zápas odehrál Dominik Solák. Devět gólů v extralize ještě nedal,“ chválil trenér, který vzal na Hanou i dorostence Muchu se Zamarskim, aby také nabrali potřebné zkušenosti.

Hokejisté Havířova zvítězili v Jihlavě a dostali se na první místo.
Havířov vyhrál v Jihlavě a kraluje tabulce

„Logicky to ale ještě náš herní strop nebyl. Je teprve září. Předvést to, čeho jsme schopni, to přijde podle všeho až v pozdějším průběhu sezony. Nicméně to šlo oproti Jičínu o něco nahoru a směrem k evropskému poháru je to pozitivní zjištění,“ uzavřel Marek Michalisko.

Tatran Litovel – Baník Karviná 20:32 (10:16)

Sled: 1:2, 2:6, 6:10, 7:13, 10:15, 13:22, 17:24, 18:25, 18:31. Rozhodčí: Frieser, Kavulič. Sedmičky: 8/8:2/1. Vyloučení: 4:7. ČK: 47. Nantl (K). Diváci: 284.

Nejvíce branek Litovle: Piwko 8/8, Vincour 4, Macek 2.

Karviná: Tabara, Marjanović, Mokroš – Brůna 1, Monczka 4/1, Piatek 1, Plaček 1, Drzyzga, Jan Užek 7, Solák 9, Zamarski, Mucha, Nantl 2, Stojanovič 2, Zbránek, Nedoma 5. Trenér: Michalisko.

V Domě PZKO ve Fryštátě vystoupila na privátním koncertě polská kapela Lombard.
Kapela Lombard potěšila své karvinské fanoušky
Ilustrační foto.
Dopravní kolaps na tahu mezi Karvinou a Dětmarovicemi. Obrňte se trpělivostí