Defenzivně laděné utkání v první půli moc branek nepřineslo, to ale trenér Karvinských Marek Michalisko předpokládal. „Věděli jsme, jak soupeř hraje, že má v týmu šikovné kluky v nejlepším sportovním věku, vzadu dvoumetrové hráče do obrany. Vše se potvrdilo, bylo to náročné nedělní dopoledne,“ uznal trenér HCB.

Baníkovci v první půli dopláceli na uspěchanou střelbu. „To jsem také klukům v kabině vyčetl. Připomněl jsem jim, aby se obrnili trpělivostí, že Veselí dobře brání a my nemůžeme střílet jak u Verdunu. Bylo tam dost ukvapených střel, naše kombinace jsme nedohrávali do konce. My jinak nemáme v postupném útoku problém, ale tady jsme byli zbrklí,“ uznal Michalisko.

Havířov (v modrém) ve skvělém utkání porazil lídra z Českých Budějovic.
AZ zabodoval a přehrál České Budějovice

Baníkovci tak jen rozchytili Schamse v brance soupeře. „Víťa má díky působení v Karviné vždycky motivaci tady uspět, ale co tak pozoruji, tak podobně to má nastavené více kluků, kteří u nás hráli, třeba Krahulec nebo naposledy Tomáš Mlotek,“ všímá si Michalisko.

Druhá půle už vypadala podle jeho představ. Rozehrál se Monczka na střední spojce, několikrát krásně uvolnil spoluhráče, výborný zápas má za sebou Nantl, který zahrál jak v obraně, tak v útoku. Skvělými momenty se blýskl Marjanovič v bráně a tradičně spoluhráče podržel.

Se skóre nepohnul ani exligový Tomáš Mičola.
Dětmarovice potkal další kolaps

„Jsem rád, že se kluci rozehráli a silného soupeře porazili. Nebylo to nic lehkého,“ oddechl si Michalisko, jehož tým čeká v říjnu nahuštěný program kvůli pohárovému dvojzápasu s makedonským Proletem Skopje.

„Vydali jsme se cestou poháru, a tak nás čeká trochu nabitější program, ale uzpůsobíme tomu tréninkové jednotky, takže to zvládneme. Nastavíme to podle toho, jak se budou kluci cítit. Není to nic nového, podobně jsme to měli už loni, i když jsme pohár nehráli. Vždycky se řídíme podle nálady a stupně únavy,“ vysvětlil trenér HCB.

Baníkovci (v zeleném) uspěli proti Novému Veselí.Zdroj: Ivo Dudek

Baník Karviná – Sokol Nové Veselí 27:23 (12:10)

Sled: 2:3, 3:6, 7:8, 10:10, 13:13, 17:15, 20:18, 23:19, 25:22. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmičky: 6/6:6/4. Vyloučení: 4:6. ČK: 60. Stojanovič (K). Diváci: 807.

Karviná: Marjanovič, Mokroš – Jan Užek 2, Brůna 2, Nantl 3, Monczka 8/6, Nedoma 4, Solák 5, Drzyzga 1, Stojanovič, Zbránek, Piatek, Plaček, Zamarski, Mucha, Růža. Trenér: Michalisko.

Nejvíce branek N. Veselí: Melichar 5, Štěrba 5/1, Kezič 4/1.

Oslavy 100 let od vzniku Československa v Chotěbuzi.
OBRAZEM: Oslavy 100 let Československa: Sladké časy i hořké chvíle
Karvinští fotbalisté (razicí dresy) uhráli v Ďolíčku bezbrankovou remízu.
První nula. Karviná uhrála na Bohemce remízu