Po pohárové blamáži ve Velké Bystřici, po které trenéra Jaroslava Hudečka málem postihl infarkt, zahrály Sokolky na Horácku zcela opačné utkání. A to doslova, jelikož v úvodu zápasu na rozdíl od poháru prohrávaly 1:6.

„Začátek jsme měly tragický, ale pak se nám povedlo několika brankami v řadě skóre otočit na 7:6 pro nás a vedení jsme už nepustily," oddechla si hrající trenérka družstva Olga Klosová.

Ta se mimochodem stala nejlepší střelkyní utkání. Z celkového počtu třinácti branek dala devět ze sedmiček, čímž dodávala svým spoluhráčkám sebedůvěru, že by to opravdu jít mohlo.

„Nebylo to jen o mně. Brankářky zachytaly výborně, všechny holky skvěle bojovaly. Kdo zrovna nebyl na hřišti, povzbuzoval ostatní z lavičky. Měla jsem z utkání opravdu moc dobrý pocit. Přístup holek byl oproti tomu nešťastnému poháru skutečně sto a jedna," informovala Klosová.

V tom měla pravdu. Do Meziříčí totiž odcestovalo hned třináct házenkářek Sokola, což na venkovní zápasy nebývá v této soutěži příliš obvyklé. „Měli jsme téměř plnou sestavu," konstatovala spokojeně Klosová.
Vědomy si kolapsu v nedávném poháru, chtěly se karvinské házenkářky na dálku omluvit trenéru Hudečkovi. Moc je mrzelo, že na utkání nebyl. „Hrály jsme i pro něj. Celý tým se podporoval, hecoval. Byl to povedený, kolektivní výkon od všech holek," dodala Klosová.

Ta odehrála víc než polovinu zápasu. Jaké to vlastně je, dirigovat coby trenérka tým přímo na place? Z lavičky se asi spoluhráčky usměrňují jinak. „To je pravda, naštěstí nejsem na udílení pokynů sama. V sestavě jsme tři zkušenější hráčky (ještě Markéta Remetančíková a Lucie Hudečková – pozn. aut.), které hru nějakým způsobem řídíme. Mladší holky, které toho nemají ještě tolik nahráno, se pak přidají. A za ten poslední zápas je musím opravdu pochválit. Dodržely všechno, na čem jsme se dohodly," zakončila Klosová.

Sokol velké Meziříčí – Sokol Karviná 25:30 (11:14)

Rozhodčí: Popluhár, Zbožínková, sedmičky: 2:9, vyloučení: 2:3, diváci: 25.

Karviná: Fridrichová, Provázková – Polehlová 1, Ulmonová, Klosová 13/9, Hudečková 1, Adamusová, Šulcová, Remetančíková 3, Baronová, Kovářová 5, Poláchová 6, Synková 1. Trenérka: Olga Klosová.

Další zápas hraje Karviná v neděli ve Velké Bystřici.