S Brňankami se karvinské hráčky celou sezonu přetahovaly o vítězství v soutěži, soupeř byl nakonec nad síly sokolek. „Holkám určitě nelze upřít snahu, bojovnost a nasazení. Ovšem proti vysokým a fyzicky dobře stavěným soupeřkám se jen těžce prosazovaly," přiznal trenér karvinského družstva Jaroslav Hudeček, který zopakoval s týmem jeho dosavadní nejlepší umístění v historii, tedy druhé místo v moravské skupině druhé ligy.

Markantní rozdíl byl vidět hlavně při hře jedna na jednu a ve hře spojek. Tam Bohunice dominovaly a díky tomu také zvítězily i v rozhodujícím souboji sezony. „Holky dělaly i zbytečné technické chyby, to se vám proti kvalitnímu soupeři obvykle vymstí. Musím říct, že jarní část nezastihla naše družstvo v optimální formě. Střídali jsme výborné výkony s průměrnými a ztratili řadu bodů. Je to škoda, protože za svůj přístup a výrazný herní posun si holky zasloužily vítězné loučení se sezonou. Možnost vyhrát druhou ligu byla lákavá, ale bohužel," pokrčil rameny po posledním zápase sezony trenér Hudeček.

Sokol Karviná – Tatran Bohunice 20:26 (10:12)

Karviná: Fridrichová, Provázková – Kovářová 1, Poláchová 6/1, Remetančíková 2, Baronová, Synková, Hudečková 4, Klosová 6/1, Koudelková 1, Šulcová, Polehlová, Ulmonová, Kröhnová.