Karviná dosáhla ziskem Českého poháru mety, kterou si vytyčila již v říjnu. Trenér Lubomír Veřmiřovský by byl ale nerad, kdyby se hráči měli ziskem cenné trofeje uspokojit. „Teď bude strašně důležité, jak se zachováme. Platí to ve sportu, ale i obecně v životě, že když se člověk upne k nějakému cíli, hodně mu obětuje a nakonec ho dosáhne, že přichází polevení a uspokojení. Pevně věřím, že si vysokou laťku udržíme i nadále. Kluci jsou mladí, na startu své kariéry a měli by pokračovat ve sbírání úspěchů, nebo se o to alespoň snažit. Tuto situaci znám z vlastní kariéry, proto budu na kluky apelovat, aby si uvědomili, že ziskem poháru pro nás sezona neskončila," upozornil na důležitý aspekt Veřmiřovský.

Karvinou čeká v play off „oblíbené" Zubří. „Tohoto soupeře jsme chtěli. Z hlediska atraktivity i dojezdu našich fanoušků je to ideální soupeř, ale ideální v tom směru, že je zárukou skvělé atmosféry a výborné házené. Rád bych zdůraznil, že Zubří je strašně těžký soupeř. Nechtěl bych, aby to vyznělo tak, že ho bez potíží vyřadíme, když už jsme ho teda vyfasovali pro čtvrtfinále. Tak to vůbec není a nesmíme to tak brát. Zubří dlouhodobě dosahuje vysokého standardu, je to nesmírně silný tým, hlavně v domácím prostředí. Neuspěla tam ani Plzeň, mají dva vyrovnané gólmany, jsou vysocí, mají sílu, vyvážený kádr a jsou hodně variabilní," vypočítal přednosti soupeře hrající trenér HCB OKD.

Je ale také fakt, že se Karviné na Valachy ve vyřazovací části poměrně daří. „Jenže to taky musí být podložené nějakým úsilím, vloženou energií, motivací a snahou uspět. Nikdo vám zadarmo nic nedá, zvlášť v play-off a zvlášť Zubří, které nám bude chtít za ty předešlé roky odvést prohru i s úroky. Snad si to chlapci uvědomují," přál by si Veřmiřovský.

Program série

1. zápas, sobota 16. dubna: HC Zubří – HCB OKD Karviná (18.00)
2. zápas, neděle 17. dubna: HC Zubří – HCB OKD Karviná (18.00)
3. zápas, sobota 23. dubna: HCB OKD Karviná – HC Zubří (18.00)
Případný 4. zápas, neděle 24. dubna: HCB OKD Karviná – HC Zubří (10.30)
Případný 5. zápas, středa 27. dubna: HC Zubří – HCB OKD Karviná (18.00)

Série se hraje na tři vítězné zápasy.