Proti Jihlavě si připsali dvě výhry v poměru 6:3, což znamená, že stojí krůček od návratu do nejvyšší hokejbalové soutěže.

„Jsme za to samozřejmě rádi, ale pořád ještě zbývá udělat ten poslední krok,“ poznamenal po vítězné neděli hrající kouč Karviné Lumír Rosůlek, který si, stejně jako všichni aktéři finále, pochvaloval úroveň utkání.

„Bylo znát, že spolu hrají nejlepší týmy soutěže. Jihlava je úplně z odlišného těsta než naši dva předchozí soupeři. Zápasy nebyly svázané žádnou taktikou, hodně se útočilo, o tom ostatně vypovídají i devítigólové výsledky. Byl to na finále nezvykle otevřený hokejbal s šancemi na obou stranách,“ rekapituloval Rosůlek.

Hokejbalisté Karviné zvládli víkendová utkání s Jihlavou.Zdroj: HbK Karviná

V sobotu jeho tým i přes pomalejší úvod zvládl první třetinu a vyhrál ji 4:2. Hodně pomohl kanonýr Vladimír Luka. Dal hattrick a stále dokazuje, jakým hokejbalovým fenoménem je.

Jihlava, všechna čest, bojovala do poslední minuty a snažila se domácím jejich roli znepříjemnit, ti se ale od druhé části už pevně drželi v kramflecích. „Zvládli jsme to tak, jak jsme potřebovali. Horší to bylo v neděli, kdy jsme po první části prohrávali 0:2,“ porovnával Rosůlek.

Havířovské fotbalistky vyhrály nad Baníkem Ostrava a převzaly pohár za vítězství v soutěži.
Fotbalistky Havířova – nejlepší v kraji

Jihlavští se opírali o sehranou řadu výtečných hráčů z pražského Kertu, kterou tvoří Střecha, Smutný a Jobák. „Ti nám dělali největší problémy. Umí si to dát, jsou rychlí a techničtí,“ uznal jeden z karvinských beků Martin Vašek, který dal v neděli vítězný gól svého týmu.

Oproti sobotě vyšla Karvinským skvěle poslední třetina, kterou vyhráli 4:0. „Byl to ale skvělý hokejbal na obě strany. Nechci jej přímo označit za extraligový, aby to nevyznělo tak, že se vychloubáme, ale herním stylem to extraligu připomínalo. Bylo to atraktivní pro diváky, kterých přišly jak v sobotu, tak v neděli přes dvě stovky. Děkujeme jim za podporu,“ doplnil Lumír Rosůlek.

Po třinácti letech se vrátil Michal Brůna do Karviné a je z toho titul číslo 13. Jak symbolické.
Michal Brůna: Tohle je nejtěžší titul. Měli jsme nezkušený tým

Při vedení 2:0 na zápasy pojede Karviná na Vysočinu v sobotu sérii ukončit. Podobně jako fotbalisté Karviné pojedou do Jihlavy bojovat o setrvání v elitní společnosti.

„Od Jihlavy čekám aktivní nástup, určitě do nás vletí ve snaze vybojovat si čtvrté nedělní utkání. Mají tam mít ještě nějaké posily, tak uvidíme. My bychom samozřejmě neradi zůstávali až do neděle. A hrát rozhodující páté utkání u nás už nechceme vůbec,“ zakončil Rosůlek.

Bohumínští fotbalisté zaznamenali mimořádně důležitou výhru.
Kritické derby lépe zvládl Bohumín, zazářil Halaška

VÝSLEDKY

1. zápas: HbK Karviná – SK Jihlava 6:3 (4:2, 0:0, 2:1)

2. zápas: HbK Karviná – SK Jihlava 6:3 (0:2, 2:1, 4:0)

Stav série: 2:0.

Karviná: Smolka – Pilch, Růžička, Zaremba, Liboska, Vašek, Sladký, M. Mikeš, Kalus – J. Rosůlek, Pala ml., Pořízek – L. Rosůlek, Pacas, Luka – Diviš, Farský, Konečný – Řehůřek, Regec, T. Mikeš.

Havířovští fotbalisté prohráli s Kozlovicemi a jejich naděje na postup jsou minimální.
Indiáni si přibouchli postupové dveře