Domácí Autosklo bylo od půlky zápasu lepší. „První třetina byla z naší strany velmi dobrá. Troufnu si říct, že jsme měli i větší šance a více střel. Jenže Pardubice podržel gólman a kýženou branku jsme nedali. Naopak jsme jednu dostali,“ rekapituloval možná zásadní pasáž utkání hrající trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Východočeši odstartovali druhou část brankou, zanedlouho přidali další a karvinská hra se zbortila. „To už byl soupeř lepší, naopak my jsme začali hledat chyby všude jinde, jen ne u sebe. Chtěli jsme faulovat, chtěli jsme se prát. Byla to taková ta stará Karviná, což vyloženě nesnáším a také jsem to dal klukům po utkání sežrat,“ nebral si servítky zklamaný Rosůlek.

Od stavu 3:0 jako by hráči rezignovali. „Přitom stav o tři góly je v hokejbale normálně hratelný, nevím, proč byl náš přístup ke zbytku utkání takový. Beru, že jsme nedali šance, byly tam nějaké tyčky, ale je potřeba se rvát až do konce. Takhle to soupeřům usnadňujeme a ti jsou pak na koni,“ zlobil se Rosůlek.

Ilustrační foto.
Řidička srazila ženu na přechodu, vrtulník chodkyni transportoval do nemocnice

Poslední část utkání se dohrávala víceméně z povinnosti, Pardubice kontrolovaly vedení, za hosty aspoň snížil v poslední minutě Pacas, který tak domácímu gólmanovi Forštovi uzmul čisté konto. „Možná je dobře, že jsme dostali takovou facku. Třeba si zase sedneme zpátky na zem a vrátíme se k tomu, co nás zdobilo loni a v prvních dvou kolech. Pokora a bojovnost,“ uzavřel Rosůlek nevydařený duel do soboty dvou neporažených týmů.

Autosklo Pardubice – HbK Karviná 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Filip (Bílý, Kubeš), 17. Bucek (Kubeš), 21. Moravec, 26. Filip (Kubeš), 33. Bílý, 34. Bílý (Kubeš, Moravec) – 45. Pacas (M. Vašek, Zaremba). Rozhodčí: Kasner, Danylec. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 100.

Karviná: Židek (26. Heczko) – A. Pilch, Dzik, Zaremba, Růžička, M. Vašek, Sladký – J. Rosůlek, Skyba, Fárský – Pacas, L. Rosůlek, Konečný – Řehůřek, Stromko, Vosyka – Čapka. Trenér: L. Rosůlek.

Jan Moravec se vrací do hry.
Jan Moravec: Penalta? Udělal jsem to blbě
Hokejisté Havířova se tentokrát bodů nedočkali.
Profesorský výkon nestačil. Havířovskou sérii ukončila Třebíč