Nejprve prohráli na výjezdu v Prachaticích 3:8 a hned i v Jindřichově Hradci 3:7. „To opravdu nebyl vydařený víkend. Nejeli jsme tam v dostatečném počtu, to je fakt, ale třeba Prachatice složily tým také jen z deseti lidí,“ informoval úvodem hrající trenér HbK Karviná Lumír Rosůlek.

Soupeř měl od začátku herně navrch, byl důraznější a přesnější. „My jsme jen projevovali snahu, tady nemohu klukům nic vytknout, ale prostě nás Prachatice přehrály,“ uznal sportovně.

Na hráče následně spadla „deka“, takže si připsali debakl i na jihu Čech. „Posledních pět zápasů nehrajeme v optimálním složení, pořád nám někdo chybí. Teď proti Jihlavě bychom už ale měli být konečně kompletní,“ přál by si Rosůlek.

Velkou bitvou byl pro jeho tým poslední zápas v Opavě, kde Karviná prohrála 2:3. „To bylo derby a opět perfektní hokejbal se vším všudy. Mělo to náboj, tempo, akce. Tady si myslím, že pokud bychom hráli doma, což jsme původně měli, tak bychom asi vyhráli,“ mínil Rosůlek.

Jeho svěřenci se dostali i z nepříznivého stavu 0:2, protože srovnali. Nakonec ale inkasovali trochu smolný třetí gól. „Každopádně jsme to už zase byli my. Věřím, že na neděli se dáme dohromady natolik, abychom vedoucí Jihlavu obrali o body,“ je Rosůlek optimista.

Karviná by výsledkovou krizi potřebovala utnout, aby se zase dotáhla zpět k samotnému čelu tabulky a vytvořila si lepší pozici pro jarní část soutěže.

Nedělní šlágr kola začíná na hřišti u SPŠ v Karviné v 15 hodin.