Ke kvalitní úrovni utkání přispěli i hosté z Brna. Gól sice skvělému Smolkovi nedali, ale chtěli hrát otevřený hokejbal. „Brno přijelo se čtyřmi pětkami, nehrálo ustrašeně. Líbilo se mi. My jsme si zase po nějaké době dobře zahráli. Byl to pohledný hokejbal na obě strany,“ uznal trenér Karviné Lumír Rosůlek.

Domácí příkladně bojovali, vytvořili si náskok a ten udržovali. „Kombinace nám vycházely, Brno bylo běhavé a také mělo šance. My je ale proměnili, kdežto hosté ne,“ rekapituloval Rosůlek.

Kromě Smolka byla vidět i mladá lajna Stromko – Kamenský – Čapka se střídajícím T. Mikešem. Ostatně, dala gól a „mladé pušky“ dokazují, že by se mohly v mužstvu pevně uchytit.

Teď v programu karvinských hráčů přijdou na řadu těžší soupeři. „Brno určitě nebylo snadným protivníkem, ale teď jedeme do Přelouče, a tam to bude asi o něčem jiném,“ uvědomuje si Rosůlek, že bude potřeba podat minimálně stejně kvalitní výkon jako proti Brnu.

HbK Karviná – Bulldogs Brno 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Kamenský (T. Mikeš, Vašek), 25. Pacas (L. Rosůlek), 28. Kamenský (Pacas, Vašek), 42. L. Rosůlek (Diviš, Sladký).

Karviná: Smolka – Pilch, M. Mikeš, Růžička, Sladký, Vašek, Regec – Řehůřek, Farský, Říman – L. Rosůlek, Pacas, Diviš – Stromko, Kamenský, Čapka – T. Mikeš.