Během ledna odehráli pět zápasů, vyhráli přitom jediný. Naposledy si odvezli výprask z Ústí nad Labem a hazardují se svou pozicí v play off.

Naposledy Torpedo prohrálo s Petrovicemi a v Ústí si chtělo zlepšit náladu. Jenže ani tento duel havířovskému týmu vůbec nevyšel. Po devíti minutách prohrával už 0:4 a bylo prakticky po zápase.

„Jeli jsme už v šest ráno, ale cesta byla v pohodě, přijeli jsme včas a měli jsme hodně prostoru na přípravu,“ nechápal hororový úvod vedoucí hostujícího týmu Pavel Kotula.

Torpedo trápí marodka, někteří hráči nemohli nastoupit kvůli pracovním důvodům, i tak chtěl ale Havířov bodovat. „Jenže všude jsme pozdě, hrajeme bez nasazení a jen čekáme, že to půjde samo,“ kroutí hlavou vedoucí týmu.

Lazar Djordjevič je druhou srbskou a celkově šestou zimní posilou Karviné.
Karviná dotáhla přestup Srba Djordjeviče
Petrovice se radují z důležité výhry nad Havířovem. Na play off ale ztrácejí.
Torpedo nečekaně ztrácí, v derby slavily Petrovice

Hosté věřili, že se po přestávce zvednou, místo toho ale dostali další tři góly. „Všechny padají jako přes kopírák. Chybí nám důraz, vepředu i vzadu,“ komentoval Kotula mizérii v řadách Torpeda.

Havířovští během necelých tří týdnů odehráli pět zápasů, ve fyzičce by ale vedoucí Torpeda problém nehledal. „Fyzičku máme perfektní. Ale problém je v hlavách a v přístupu hráčů,“ ví Kotula.

Exelsior tak ztratil s dalším týmem, který bojuje o co nejlepší místo v play off. Ústí je po výhře 8:2 čtvrté, zato Torpedo je už sedmé, o šest bodů zpět za svým víkendovým soupeřem. Náskok na pozice mimo vyřazovací boje má Havířov už jen šestibodový. „Musíme už zabrat, není na co čekat,“ burcuje vedoucí Havířova, který v sobotu míří na půdu posledního Náchodu. „Kdy jindy vyhrát než teď,“ uzavřel Kotula.

Florbal Ústí – Exelsior Havířov 8:2 (4:0, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Semerád, 5. Kolstrunk (Semerád), 6. Kopecký (Kolstrunk), 9. Kopecký (Kühnel), 21. Kopecký (Kolstrunk), 33. Janata (Netopilík), 36. Semerád (Kolstrunk), 56. Štorek (Miščík) – 42. Ošťádal (Filip), 57. Vilím (Šochman). Rozhodčí: Müller – Novosad. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 158.

Havířov: Jasiok (41. Funiok) – Kučera, Plášek, Šochman, Ošťádal – Kraus, Vilím, Tychtl – Filip, Kozlík, Feber – Bezděčík, Holeš, Kloza. Trenér: Plášek.

Ondřej Bláha, opora havířovského týmu.
Proti favoritům se nám daří, těší Ondřeje Bláhu
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava.
Havířov doma srazil lídra. Jihlavě nasázel „bůra“