Fanoušky pobavil pěknými zakončeními, technickými podstřely, ale také mu gólman Pepina Vít Pyško pár pokusů lapil. „Jo, tak to byla vyloženě moje chyba, že jsem mu to tam párkrát nahodil,“ pousmál se Jan Zbránek, třetí nejlepší střelec Baníku.

Máte první výhru. Takže zbývá jich přidat už jen osm?

(úsměv) Tak nějak jsme si to říkali v šatně. Ale musíme jít zápas od zápasu, teď nás zajímá jen Frýdek. Obrana byla dneska super, byly tam bloky, doplňování, vše, na co jsme se připravovali, nám fungovalo. Když nám to vydrží, tak by to mohlo vyjít. Nicméně dobře víme, že každý zápas začíná od nuly, takže teď se musíme dobře připravit na neděli a příští sobotu to, pokud možno, ve Frýdku rychle doklepnout.

Je už znát, že jde o play off? Pevné a koncentrované obrany dnes kralovaly…

Z pevné a důrazné obrany chceme vycházet od začátku sezony. V tom play off je zapotřebí už to jen zúročovat. A pokud jsme v základní části měli druhou nejlepší obranu, tak to musíme potvrzovat i v nejdůležitější části sezony. Navíc nemáme problém branky i dávat. Snad to fanoušky potěšilo a nakoplo je to i do dalších zápasů. Za dnešní návštěvu jim děkujeme.

Jan Užek pracoval na brankovišti znamenitě a dal devět gólů.
Vítězný vstup do play off. Baník zdolal v derby Frýdek-Místek

Máte recept na Víta Pyška? Vypadá to, že zranitelnější je z podstřelů.

Víťu známe asi všichni, tam se sotva můžeme něčím překvapit. I když se mi zdálo, že tam trošku nabízí jednu stranu. Ještě se podívám na video.

Frýdek-Místek - jaký je to soupeř?
Je to derby, ale na to se nemůžeme dívat. Frýdek je soupeř jako každý jiný. Když si však budeme hrát svou hru, měli bychom postoupit dál.

Ilustrační foto.
V části Karviné nepoteče od neděle do pondělí teplá voda
Důl ČSM ve Stonavě. Archivní snímek.
Společnost OKD informuje: Nelekněte se výbuchu