Bohumín reprezentovali tři závodnice a dva závodníci SKV Bonatrans a byli mimořádně úspěšní. Brali čtyři medaile, z toho jeden titul.

Juniorky se představily ve dvou hmotnostních kategoriích, Aneta Žaganová (1999) se umístila ve váze do 58 kg na stříbrné pozici s výkonem 124 kg ve dvojboji a Veronika Volná (1999) získala v téže kategorii bronzovou medaili s výkonem 112 kg ve dvojboji.

Ve druhé hmotnostní kategorii do 63 kg vybojovala zlato Pavlína Jadrníčková (2002) s dvojbojem 133 kg.

Bohumínské juniorky byly v soutěži družstev vyhlášeny jako nejlepší.

Hokejbalisté získali další cenný bod, tentokrát v Hradci Králové.
Znovu nájezdy. Hokejbalisté v nich ale tentokrát neuspěli

Za juniory závodili Tomáš Salamon (1999), který se umístil v hmotnostní kategorii do 94 kg na čtvrtém místě s výkonem ve dvojboji 234 kg. Další medaili pro Bohumín získal Jakub Barteček (2000), který s výkonem 268 kg ve dvojboji bral ve stejné hmotnostní kategorii stříbro.

„Soutěž nebyla vůbec jednoduchá a získat čtyři medaile v nabité republikové konkurenci je vynikající výsledek,“ uvedl trenér Bohumína Petr Sedláček. Se svým kolegou Janem Gospošem poděkovali závodníkům za odvedené výkony.

Ragbisté Havířova sahali v Přelouči po bodech, ale marně.
Konec nadějí. Ragbisté prohráli v Přelouči

Dva tituly do Horní Suché

Tři medaile vybojovali v Holešově i zástupci Sportovního klubu vzpírání Horní Suchá. Svěřenci trenérů Emila Brzósky a Pavla Kheka přijeli dobře připraveni. Reprezentant František Polák (2001) ještě před odletem na světové mládežnické hry do Argentiny zvládl dostat nad hlavu 221 kilo a bral zlato ve váze do 62 kg.

Jeho kolega v téže váze Patrik Baláž (2000) měl nehorázný pech. Píchlo ho v koleni a musel vzdát, jinak by bral jistě stříbro. „Škoda, ale jinak to pro nás dopadlo velmi dobře. V zásadě jsme potvrdili kvalitní práci s mladými talenty v našem klubu,“ neskrýval spokojenost jeden z trenérů SKV Pavel Khek, který tým vedl s kolegou Ladislavem Pasztorem.

Dávid Guba (vpravo) zatím naskakuje do karvinské sestavy jako střídající hráč.
Dávid Guba bojuje v Karviné o šanci

Další závodník Suché Štěpán Zbořil (1999) v kategorii do 69 kg zvedl 195 kilo a skončil čtvrtý.

Mnohem úspěšnější byl Martin Štreichl (2000), který si za výkon 268 kg ve dvojboji připsal republikový titul ve váze do 85 kilo.

Třetí medaili přidal Sušanům do sbírky Ludvík Matik (2001) ve váze do 77 kilo, když dostal nad hlavu 233 kilogramů a bral bronz.

V soutěži družstev byli Sušané první společně se Sokolovem.

Karvinští basketbalisté začali sezonu venkovními prohrami.
Basketbalisté na úvod neuspěli
Jan Suchan (v bílém) a jeho spoluhráči neodehráli proti Dukle dobré utkání.
Záložník Jan Suchan: Zase jsme se dostali pod tlak