Šesté jim uniklo jen vinou horších vzájemných zápasů s Hradcem Králové. „Splnily jsme si cíl, kterým byl postup do play off. Ale vím, že za velmi dobré konstelace jsme měly i na páté místo. Bohužel sezona je dlouhá a naše rotace hráček není dostatečně široká," přibližovala trenérka Havířova Iveta Rašková.

Její svěřenkyně narazí ve vyřazovací části na druhou Spartu Praha. „Pokud bude soupeř kompletní, je horký kandidát na titul. Budeme to mít ohromně složité, ale chceme všechna utkání odehrát důstojně a být Spartě nepříjemným protivníkem," vyhlásila plány trenérka.

USK Praha – BK Havířov 75:58 (37:29)

Předposlední zápas základní části odehrály Havířovanky na půdě pražského USK. Pražanky přehrály Havířov nátlakovou presinkovou obranou, na kterou sice děvčata byla připravena, ale na hřišti to nezvládla.

„Obdržely jsme minimálně deset laciných košů, kdy šel soupeř sám do koše, bohužel s tím se vyhrát nedá. A to jsme měly výškovou převahu," posteskla si trenérka Rašková.

K nezastavení byla reprezentantka Anežka Kopecká, která nasbírala 37 bodů a 11 doskoků. Družstvu chyběla podpora hráček z perimetru.

Havířov: A. Kopecká 37, Busková 12, Menšíková 5, Kuběnová 4, Lacinová, P. Kopecká, Lipková, Križanová.

Loko Trutnov – BK Havířov 64:81 (39:47)

V Trutnově měly Havířovanky velmi dobrý vstup do utkání a rychle se ujaly vedení. Ve druhé čtvrtině si musela sednout na lavičku Busková, která se dostala do velkých problémů s osobními chybami a její absence na place byla znát, jelikož patří k oporám týmu.

Trutnov se chytil, a snížil náskok na přijatelných osm bodů.

Do druhého poločasu už Busková zase naskočila (nasbírala za zápas 17 doskoků) a Havířovu se výbornou obranou podařila šňůra 17:0. Tím udělaly rozhodující krok za vítězstvím.

Havířov: A. Kopecká 32, Busková 20, Kuběnová 16, Menšíková 8, P. Kopecká 5, Lacinová, Križanová, Lipková.