Přípravný podnik mládeže pod stejným názvem se již ve městě dříve konal, současnému vedení HCB jde o navázání tradice s cílem uspořádat kvalitní turnaj.

Z úst trenérů a vedoucích družstev byla slyšet jen slova chvály na zabezpečení i organizaci turnaje a také na úroveň jednotlivých utkání, která byla vysoká.

Starší dorostenci pod vedením trenéra Radka Godála turnaj vyhráli, když neztratili ani bod. „Předně bych rád poděkoval nejen klukům za výbornou reprezentaci města i našeho klubu, ale také všem, kteří se na organizaci turnaje podíleli. Za finanční pomoc náleží poděkování i Moravskoslezskému kraji a městu Karviná. Bez jejich příspěvku by mezinárodní turnaj utrpěl na kvalitě. Hráči mě potěšili kolektivním výkonem, jednalo se o náš první herní test před sezonou, takže jsem rád, že to tak vyšlo. Kluci přistoupili ke každému utkání zodpovědně,“ pochvaloval si Godál.

Konečné pořadí starších dorostenců: 1. Karviná 10, 2. Prešov 7, 3. Topolčany 5, 4. Malacky/Stupava 4, 5. Frýdek Místek 4, 6. Zabrze 0.

Mladší dorostenci trenéra Jaroslava Hudečka skončili z pěti týmů třetí, ale nezklamali. „Hráči se teprve hledají, protože z loňsko ročníku mi v týmu zůstalo pouze šest hráčů. Svým přístupem i hrou mě určitě nezklamali. Tahounem družstva a nejlepším střelcem turnaje se stal Jakub Rumian, který u nás hostuje z Hranic a dal 41 branek. Jde o velice talentovaného hráče, který svým věkem patří ještě do starších žáků! Svými výkony ale upozornili také Široký, Pinkas a Ciboran. Starší kluci jako Hála, Bílek, Vyroubal, Halama, Pružinský a další šli příkladem mladším, tak to má být,“ konstatoval trenér Hudeček.

Konečné pořadí mladších dorostenců: 1. Frýdek Místek 8, 2. Topolčany 6, 3. Karviná 4, 4. Malacky/Stupava 2, 5. Ostrava 0.