Svěřenci trenéra Marka Michaliska začali velmi dobře a během čtvrthodiny si vypracovali slibný náskok 7:1. Schams v bráně chytal výborně. Po dvaceti minutách se vše zlomilo. „Bohužel, na začátek se nevyhrává a hrát nějakých dvacet minut je málo," nebylo po utkání do řeči trenéru Michaliskovi.

Baníkovci se nechali soupeřem dotáhnout a od poločasového stavu 10:11 tahali za delší konec provazu už jen hosté. Byli rychlejší, důraznější, přesnější. Navíc jim zachytal Adamík v bráně, někdejší gólman Karviné. „Z velké části je ten výsledek vlastně jeho zásluha," dodal Michalisko.

To trenér Lovosic Vladimír Šuma byl pochopitelně spokojen. „Cením si morálky hráčů, že i přes nepříznivý start do zápasu skóre dotáhli a nakonec jsme vyhráli. Podle mě rozhodlo to, že máme zkušenější tým. Vlastně jsme odehráli už desáté utkání, ale teprve dnes jsme zaspali v prvním poločase," uvažoval Šuma.

Lovosice si pak výsledek pohlídaly a bez větších potíží dovedly zápas do vítězného konce. Karvinské obecenstvo vidělo v akci vážného adepta na titul.

„Kluci podali výborný výkon. Vinou zranění tří našich hráčů se dostali do hry i ostatní a zapojili se do týmu bezvadně. Pokud nám to takto bude fungovat, budu spokojen," uznal Šuma.

Jeho karvinský protějšek Marek Michalisko po zápase jen těžce hledal slova. „Opravdu se mi to těžce hodnotí, protože náš současný stav teď prostě nevyřešíme. Když to soupeři zatáhnout, jsme namydlení," pokrčil rameny.

HCB Karviná – ASA Město Lovosice 22:27 (10:11)

Sled: 7:1, 8:8, 9:11, 14:16, 15:21, 17:22, 19:24, 21:25. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 3/1:3/3. Vyloučení: 2:6. Diváci: 386.

Karviná: Schams, Vydra – Hanisch 2, Vančo 7/1, Chudoba 3, S. Mlotek 2, Paululík, Sliwka 4, Jan Užek 2, T. Mlotek, Vučkovič 2, Vala, T. Michalisko, Drobek. Trenér: Marek Michalisko.

Nejvíce branek Lovosic: Jonáš 2, Landa 4, Sýkora 4/2.