Karvinští bojovníci pod vedením trenéra Jaroslava Szwedy se v konkurenci 230 závodníků z osmi zemí neztratili a přivezli tři medaile – zlato, stříbro i bronz.

„Naši junioři se vzhledem ke krátké přípravě utkali v disciplínách kata a kickboxu semicontact. Jsou to, kromě kung fu a sebeobrany, preferované sportovní disciplíny během výcviku juniorů v klubu, na kterých si vybudují solidní všestranné základy a také chrání zdraví cvičenců," přiblížil trenér Szweda.

Dívky reprezentovala Josephina Viktorová, která v kategorii kata dívek do 12 let předvedla upravenou tradiční formu draka. Technicky čistým provedením se probojovala až do semifinále, kde obsadila hezké páté místo.

V této disciplíně reprezentoval i loňský obhájce titulu Denis Filipek s velmi těžkou formou tygra, se kterou hladce prošel s obrovským náskokem až do finále a lehce obhájil loňský titul. Nutno dodat, že jako jediný od poroty obdržel opakovaně nejvyšší možné bodování.

Jan Vlášek se probojoval přes základní vyřazovací kola, ale do semifinále nepostoupil.

V kickboxu semicontact nastoupili David Juchelka, David Kormanec a Tomáš Bojko ve váhovce do 55 kilogramů. Na stříbrný stupínek to dotáhl překvapivě David Juchelka, kterému postavili trenéři v přípravě bojovou taktiku na jeho neprůstřelném krytu a rychlých kontratechnikách rukou.

„Tím také David uspěl, když úspěšně kontroval útoky svých soupeřů a probojoval se až do finále, kde na body podlehl polskému soupeři," prozradil další kouč Marek Szweda.

Bronz si odvezl David Kormanec, který si dokázal soupeře udržet od těla a skórovat přesně mířenými kopy.

Denis Filipek se zlatou medailí na krku.

Tomáš Bojko reprezentoval poprvé a předvedl velmi technické zápasy, ovšem ještě mu schází potřebné zkušenosti, a tak to na postup do semifinále nestačilo.

Jan Vlášek startoval v kategorii do 45 kg a sázel na techniky kopů, ovšem v zápase o postup do semifinále mu rozhodčí nepochopitelně neuznali jeho dva jasné kopy na soupeřovu hlavu.

Denis Filipek nastoupil s poraněným kotníkem a bohužel jeho omezená pohyblivost se projevila v zápasech s daleko většími soupeři a ač ukázal bojového ducha, na postup to nestačilo.

„Ale i tak to bylo úspěšné vystoupení. Chtěl bych tímto poděkovat jménem klubu za podporu statutárnímu městu Karviná, které nám umožnilo se turnaje zúčastnit a opět tak reprezentovat Karvinou v zahraničí. S výsledky jsme spokojeni, je to ten správný motivační start do nové sezony," hodnotil vystoupení karvinských sportovců Jaroslav Szweda, hlavní instruktor Survival Kung Fu clubu Karviná.

Upozornil také, že klub má aktuálně vlastní kvalitně vybavený gym a posilovnu na Střední průmyslové škole v Karviné, kde se případní zájemci mohou realizovat v sebeobraně či tradičních systémech kung fu, kickboxu nebo fitness. „Máme zde kroužek pro školou povinné děti, kondiční tréninky pro ženy spojené 
se sebeobranou i kondiční tréninky pro dospělé," vypočítává Szweda. Více informací o klubu lze nalézt na webových stránkách www.skck.cz.