V rámci místní akce Slovácké léto se v Uherském Hradišti uskutečnil kvalitně obsazený mítink plážového volejbalu. Atraktivní a jedinečné zápasy zhlédly zaplněné tribuny a karvinské hráče a hráčky může těšit, že byli patřičně vidět.

Výborně zabojovaly v ženském turnaji Eliška Kasáková a Hanka Kučerová, které se pavoukem prokousaly na konečné čtvrté místo. Ve velkém vedru (35 stupňů) bylo obtížné soustředit se na každý míč ve výměně, ale karvinská děvčata to dokázala.

Ještě lépe si vedla mužská dvojice Adam Hurta – Tadeáš Mihula, která svou kategorii vyhrála. Turnaj trval tři dny, hráči si museli sáhnout na dno svých sil. „Hrálo se ve čtyřech slupinách, nejlepší dvě dvojičky pak postoupily do vyřazovacího pavouka, kde se hrálo na dva vítězné sety," popsal systém turnaje Adam Hurta.

Po vyrovnaných zápasech ve skupinách se v sobotu dostal turnaj až do semifinálové fáze a v neděli se na místním Masarykově náměstí za velkého zájmu uskutečnily finálové duely. Karvinští se v boji o prvenství utkali s týmem Zrůna – Sedláček a diváci viděli souboj na tři sady. „Tu první jsme hladce vyhráli, ale druhý set nám moc nevyšel, soupeři zlepšili příjem a srovnali na 1:1," poznamenal Tadeáš Mihula.

Rozhodoval nakonec tiebreak, v němž měli navrch karvinští hráči, vyhráli jej 15:10 a stali se vítězi prestižního podniku. „Úspěch kluků nás samozřejmě těší. Jsou to poctiví dříči, jejich snaha přinesla ovoce. Vyhrát na Slováckém létu je rozhodně cenný výsledek," komentoval prvenství Hurty s Mihulou tajemník Beach Volleyballu Karviná Otakar Kotyza.

Do Hradiště dorazila dokonce i nejlepší česká dvojka v beachvolejbalu Petr Beneš – Přemysl Kubala, aby odehrála exhibiční zápas s domácím duem Jaroslav Pavlas – Mirek Svoboda. České jedničky totiž testovaly formu před blížící se olympiádou v Londýně.

„Chtěli jsme si tady vyzkoušet hlavně hru před pořádnou fanouškovskou základnou, která nás v Londýně čeká," poznamenal Petr Beneš. To se hráčům splnilo, jelikož zápasy v rámci finálových bojů beachového turnaje se odehrávaly v úžasné divácké atmosféře.

V prvním setu zvítězili domácí 21:20, druhý set už patřil olympionikům v poměru 21:14 a ti pak zvládli i těsnou zkrácenou sadu 15:13. Z následné dražby dresů, ve kterých Beneš a Kubala klání odehráli, pak organizátoři získali 2600 korun. Peníze poputují na dobročinné účely.