V neděli doma podlehli Zlínu, který vede tabulku bez ztráty bodu. Havířované si zápas prohráli sami hrubými chybami.

„Mrzí nás to, utkání jsme měli vyhrát a mohli jsme být v klidu. Takto musíme hrát do posledního kola a nezbývá, než uspět v derby v Ostravě,“ uznal hrající trenér Havířova Patrik Kovács.

Tomáš Wágner se v Jihlavě podepsal pod oba karvinské góly. MFK zůstává v lize!
Tomáš Wágner k trenérské rošádě: Mně osobně změna prospěla

Za poslední tři sezony přitom Havířov na půdě Mariánských Hor neuspěl ani jednou. „Je načase tu sérii zlomit, jinak se můžeme s národní ligou pomalu loučit,“ upozornil Kovács.

Jeho svěřenci se v utkání proti Zlínu nevyvarovali hloupých chyb. Dostali se sice do vedení 9:0, jenže to už mohli vést klidně i 19:0. Dvě jasné pětky totiž nepoložili. „Při akci tři na jednoho jsme si špatně přihráli, vypadla nám šiška z ruky, pak tam zase byl v jasné situaci předhoz. Zbytečně se takto připravujeme o šanci skórovat,“ uznal Kovács.

Festival bojových umění v Karviné. K vidění byl i čínský box, takzvaný sanshou neboli sanda.
Dragon Cup se vydařil

Nezbývá, než na tréninku tvrdě dřít a dokolečka opakovat nácvik útočných akcí, aby se takové chyby eliminovaly. „Ve druhé půli jsme strávili deset minut v pětimetrovce Zlína u brankoviště. Měli jsme tam snad patnáct pokusů na to, jak nějakou akci zakončit. Ale nepoložili jsme ani jednou, ani jednou z toho nebyl ani dropgól. To jsou věci, na kterých musíme pracovat, protože z takového soustavného tlaku bychom měli minimálně jednu útočnou akci bodově zakončit. Minimálně,“ upozornil Kovács.

Ragbisté Havířova (v bílém) podlehli doma Zlínu.Zdroj: Josef Pintér

Vzhledem k neproduktivitě Havířova se tak bodové koncovky ujal Zlín a přestože ani on nepředváděl bůhvíjaké technické či agresivní ragby, dokázal aspoň bodovat. „V kombinaci s vedrem jsme se dopouštěli hrubek v obraně, které Zlín trestal. Fyzicky to nebylo ono,“ připustil Kovács.

Takže další pobídka pro usilovný trénink.

RC Havířov – RC Zlín 14:20 (14:17)

Pětky: 1:2. Rozhodčí: Juřica – Filsáková, Tvrdoň.

Havířov: Bazger, Kovács, Musil, Titěra, Spurný, Aberle, Kolodziejczyk, Macháček, Regec, Walek 14, Majerčík, Barabáš, Lamač, Benčík, Hladík – Tržický, Miarka, L. Sittek, Hauptvogel, Šefár.

Body Zlína: Smiřický 10, Navrátil a Juřík po 5.

Tymoteusz Piatek v akci. S Karvinou oslavil první titul v životě.
V Polsku nehrál, v Karviné slaví zlato
Těšíňané mají další bodík do záchranářského plánu.
Těšín neproměňoval šance