„Naše názory s Novakem na dost věcí se až moc často rozcházely. Nicméně zůstáváme přáteli,“ potvrdil informaci na sociálních sítích sám Štěpánek.

„I když mé angažmá trvalo jen čtyři měsíce, byla to má první trenérská zkušenost a moc si šance pracovat zrovna u Novaka vážím,“ uvedl Štěpánek na svém facebookovém profilu.

Štěpánkův konec u vítěze dvanácti grandslamových turnajů nastal jen pár dní poté, co u něj dostal „padáka“ trenér Andre Agassi z USA. Následně se Djoković rozešel i se Štěpánkem.

Spekuluje se, že by se k němu mohl vrátit jeho trenérský „guru“ Marián Vajda, pod nímž zažil Djoković prakticky všechny své úspěchy.

„S Radkem jsme se dohodli na ukončení spolupráce po turnaji v Miami. Osobní vztahy mezi námi zůstanou nadále skvělé,“ přiznal sám Djoković.

Radek Štěpánek se mohl v Novakově týmu lecčemus přiučit. „Především jsem viděl na vlastní oči a hezky zblízka to, jak pracuje Andre, pozoroval jsem jeho nesmírný cit pro tenis a empatii pro jednotlivé situace. Stali se z nás nejen kolegové, ale nyní jsme i opravdoví přátelé, což mi Novak umožnil. S Andrem máme na tenis podobné názory, škoda jen, že jsem podobné neměl i s Novakem,“ zalitoval Štěpánek.