Ten svému týmu v posledních zápasech chyběl kvůli problémům s kolenem. „Ale doktor mi řekl, že s tím už můžu hrát, tak jsem šel. Žádný problém jsem necítil, budeme koleno ještě sledovat, ale myslím, že to bude dobré," poznamenal Hanisch po zápase, v němž jeho týmu utekly možná stěžejní body celé sezony.

Nezvládli jste důležitý souboj o horní šestku, vnímáte to podobně?
„Bohužel. Nejen tento, ale i ten předchozí v Přerově. To byly body, se kterými jsme jistě počítali. A nemáme nic. To nás může stát pozici v první šestici. Nevím, kde to teď budeme nahánět."

Vy jste před sezonou určitě nechtěli opakovat loňský rok, ale vypadá to zatím podobně.
„Připomíná mi to loňský rok do puntíku. Je tady klíčové období před Vánoci, pak po novém roce a my zase hloupě ztrácíme. Navrch stejně jako loni zvedáme našimi výsledky největšího rivala ze Zubří. Místo, abychom mu teď odskočili, věnujeme mu další body, celkově už letos čtyři, to může hrát velkou roli. I loni se tam dostali na náš úkor, ale jako bychom mu to chtěli dopřát znovu. Musíme se vzpamatovat a jet dál, nic jiného nezbývá."

Jak vypadá vaše současná situace v klubu? Údajně máte nabídku ze Švýcarska?
„To bych nechtěl komentovat. V tuto chvíli mě zajímá jen Karviná, kde mám smlouvu do konce sezony. Až něco přijde, můžeme se o tom bavit."

Celý rozhovor v dnešním vydání Deníku