„Je to jistě povzbuzující výsledek. Takový jsme potřebovali, aby se nám dýchalo lépe a abychom naplnili náš cíl dostat se do první šestky," mnul si ruce třiadvacetiletý akademický reprezentant.

Dobrý výsledek jste zaznamenali i přesto, že jste se v průběhu týdne potýkali s nemocemi…
To ano, ale nebylo to tak hrozné. V podstatě se všichni marodi dali dokupy a nastoupili jsme téměř v tom nejsilnějším složení. Vedení klubu vzhledem ke všem těm onemocněním sice uvažovalo, že by se zápas mohl odložit, ale my hráči jsme to nechtěli. Po tom vítězství v Brně jsme byli v euforii, věřili jsme si i na Duklu.

Podali jste nejlepší výkon sezony?
Byl to hodně dobrý, poctivý výkon. Nasazení a bojovnost nám nescházely. Taky jsem za to klukům v kabině poděkoval, odvedli všichni skvělou práci. Zápasy s Duklou jsou vždy velmi prestižní. Sice nevím, nakolik to vnímají mladí kluci, kteří s ní moc zápasů v play-off nezažili, ale několik hráčů to pamatuje. S Duklou to byly v play-off pokaždé nejvyhrocenější zápasy, podle mě ještě větší než proti Zubří.

Myslíte, že právě takové zápasy posouvají mužstvo kupředu?
To stoprocentně. V podstatě jsme proti Dukle furt vedli, i když ne o moc, čímž jsme se museli udržovat v maximální koncentraci. Až v poslední čtvrtině zápasu jsme jí utekli. Bylo užitečné vnímat, jak jsme dokázali dostat Duklu pod tlak, a že to pozorovali i mladí kluci. To jim může zvednout sebevědomí. To se určitě zvedlo i Vítu Pyškovi, který byl v bráně výborný a nastartoval nás.

Věříte teď už zase v zisk medaile?
Byl bych asi špatný kapitán, kdybych řekl, že ne. Ale my se zaprvé musíme především dostat nejprve do nadstavby o titul. Takže jdeme krůček po krůčku. Teď nesmíme hlavně podcenit poslední Kopřivnici.

Poslední věc - všiml jsem si, že se vám na ruce nějak rozrostlo tetování…
Jo, něco tam přibylo, ale ještě to není všechno, bude kompletní ruka. Když s tím člověk jednou začne, neví kdy přestat (úsměv).

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.