„Za ten konec jsem ale na kluky naštvaný. Mělo to skončit o osm, a ne o tři. Vedli jsme o kolik? O šest? A konec zápasu si necháme tak utéct,“ zmínil pět branek Kopřivnice v řadě. 

Kopřivnice se představila se dvěma zahraničními posilami. Jaký dojem na vás udělaly?

Ten Chilan (Donoso) na spojce trefil všechno. Ale fajn, zahrál jako posila, která přišla do extraligy, vyniknul. Benítez, ten je jak pytel brambor, má snad 120 kilo, takže normálně ho nevytlačíte. I díky nim to byl pěkný zápas pro diváky. 

Ve druhé půli už se oba hráči tolik neprosazovali. Tak zněly poločasové pokyny? Tedy hlavně si pohlídat tyto dva?

My jsme hlavně potřebovali odstranit chyby. Když jsme měli možnost odskočit soupeři na tři čtyři góly, tak nějakou blbou chybou v útoku jsme dostávali Kopřivnici zpět do hry. Pokyny tedy zněly makat pořád naplno a pokusit se ty dva jejich nejlepší hráče utahat, aby si nevydechli. To se nám povedlo, Chilan ve druhé půli už sotva lezl po palubovce. Jen škoda toho závěru.

Ilustrační foto - kino
Karviná uvidí nejlepší krátké animované filmy světa

Připomnělo vám dnešní derby závan starých dobrých časů a ta klasická derby s Kopřivnicí, která se v nejvyšší soutěži hrávala před dvaceti třiceti lety?

Já bych to tak viděl. Návrat Luboše Veřmiřovského do Kopřivnice staví derby zase na jinou úroveň. Už je to vyhecovanější než zápasy s Frýdkem-Místkem. Kdysi to tak bylo, třeba se to vrací. Pro extraligu dobře, je tady další zajímavý souboj. Jsme hlavně rádi, že jsme Kopřivnici vrátili překvapivou prohru z minulé sezony.

Povedla se tedy náprava středeční remízy v Jičíně?

Povedla. Byli jsme pod lehkým tlakem po tom zářezu v Jičíně, kde jsme měli o jeden dva góly vyhrát. Kdo házené rozumí, ví, o čem mluvím. Ale jsem rád, že jsme to zvládli. Museli jsme to dnes zvládnout, protože prohrát a jet hned do Zubří, to by už byl docela nápor na psychiku.

Karvinští házenkáři (v zeleném) ovládli bojovné nedělní derby s Kopřivnicí.
Derby pro Karvinou. Rozhodla druhá půle

Právě Zubří bude asi těžkým oříškem k rozlousknutí. Tým posílil o navrátilce Jurku, Řezníčka, Říhu a Mičkala. Jak vidíte víkendový zápas na Valašsku?

Tak Zubří posílilo těmi návraty asi nejvíce ze všech. Slyším odtamtud velká slova o útoku na titul, ale my tam jedeme jako vicemistři a nepoložíme se tam. Uznáváme aktuální sílu Zubří, já ty kluky pamatuji z ligy i z reprezentace. Říha, Řezníček, to je kvalita. S Říhou jsem se potkával i v Německu, k tomu Jurka na křídle, absolutní top hráč. Bude to tam náročné, ale musíme stanovit taktiku, aby nás ten zápas co nejméně bolel právě od těch dvou rozdílových hráčů Jurky s Řezníčkem. Nemůžeme dovolit, aby si stříleli, jak se jim zachce.

Havířovští hokejisté se radují z domácí výhry nad Sokolovem.
Havířov s nováčkem dvakrát dotahoval, bere ale všechny body
Pánové, dneska to máte za výbornou, jako by signalizoval František Straka směrem ke svým hráčům.
František Straka: Z kluků sálala energie