Michale, měl jste pokyny, že to dnes budete brát více na sebe?

Ty pokyny jsou vlastně celou sezonu. Akorát jsem měl teď skoro čtyři týdny problémy s ramenem, jelikož jsem si proti Dukle natáhl deltový sval. Celou dobu jsem to zkoušel, nešlo to. V Plzni jsem tolik střílet nemohl, navíc soupeř se nějak dozvěděl, že nemůžu víc střílet, tak se primárně soustředil na moje nahrávky. Dneska jsem to ale riskl a vyšlo to. Neurvalo se to, takže je to dobré.

Co dnes rozhodlo? To vaše odskočení na čtyři branky kolem čtyřicáté minuty?

Je fakt, že od té doby jsme to drželi. Celkově jsme ale hlavně dobře bránili, a když jsme potřebovali, byl v bráně Nemo. To rozhodlo. Postupem doby už Plzeň nebyla tak přesná a my využívali jejích chyb. Ano, byly tam i naše chyby v rozehrávce sedm na šest, ale když to hrajete skoro celý zápas, tak ty dva góly do prázdné brány nejsou moc. Je to dobrá bilance.

Karvinští házenkáři (v zeleném Jan Užek) přetlačili ve středu Plzeň a stav finálové série je tak vyrovnaný 1:1 na zápasy.
Házenkáři vrátili úder. Finále je srovnané

Nemá už Plzeň tu vaši hru sedm na šest lépe načtenou?

Nemají nic. Čistě statisticky – my tu akci z devadesáti procent dotáhneme do konce. Pak už rozhoduje jenom to, jestli ji zakončující hráč promění, nebo ne. Už jsem to někde říkal, ale že by Plzeň přečetla naši hru sedm na šest je blbost. 

Jak těžce se brání střelec Plzně Jan Stehlík?

Je to vynikající hráč, ale není tam sám. I Tonarové jsou výborní hráči. My se ale koncentrujeme na sebe. 

Čekáte, že i další zápasy budou tak vyrovnané? S čím vlastně pojedete do Plzně?

S tím, abychom se nedopouštěli tolika individuálních chyb. V prvním utkání jsme jich udělali dost, a stálo nás to výsledek. Jejich systém jsme měli dobře načtený, ničím nás nepřekvapili, ostatně - ono je taky na nějaké změny málo času. Musíme prostě lépe využívat naše šance. V Plzni to bylo o nějakých neproměněných šancích, které pak rozhodly.

Petr David - opora stolních tenistů Havířova.
Stolní tenisté skončili osmí. Neúspěch, hodnotil to David
Orlovské fotbalistky (v růžovém) prožívají zkušební sezonu. V derby s Těšínem prohrály.
Fotbalové derby v Orlové ovládly hráčky Českého Těšína