Celkem 27 družstev babytenistů a 11 družstev minitenisu ze severní Moravy se účastnilo Memoriálu Zdeňka Kocmana.

Největším tahákem celé akce byla skutečnost, že pořadatelé nechali přivézt do areálu Davisův pohár a pohár Federace, které v roce 2012 získala družstva České republiky. Je to podruhé v historii obou pohárů, kdy jsou letos v držení jedné země, a tak k této události nemusí dojít klidně dalších padesát let. Proto byly všechny děti nadšené, když si mohly obě trofeje prohlédnout a vyfotit se s nimi.

Hlavní program se však odehrával na kurtech, kde se hrálo o konečné pořadí soutěží družstev. „A" družstvo babytenistů TK Havířov, které nastoupilo ve složení Šimon Myslivec, Filip Káňa, Vítek Bednarz, Ondřej Běčák a Jiří Havlíček, porazilo nejdříve TK Bruntál 4:3, následně TK MEZ Vsetín 5:1, TJ MILO Olomouc 6:0 a obsadilo konečné 13. místo.

„B" družstvo babytenisu TK Havířov reprezentovali Lucie Volková, Tereza Ivanovičová, Adam Cechel, Vojtěch Velčovský. To prohrálo s béčkem Přerova 2:4 a druhé utkání s TK Šternberk bylo pro déšť za stavu 0:2 nedohráno.

Družstvo minitenisu TK Havířov v Přerově reprezentovali Nikolas Lukáš, Nikol Walková, Jakub Jandek, Petr Hvolka. Další dva hráči šumbarského klubu - Viktor Kaňa a Artur Walek - pomohli družstvu TK Tenet doplnit počet hráčů na 4. Ve skupině prohrálo havířovské družstvo s pozdějším vítězem turnaje TK Hradec nad Moravicí 0:4 a následně s TK DEZA Valašské Meziříčí 1:3. V bojích o konečné pořadí porazili malí Havířované orlovskou Slavii 3:1, TK Tenet 4:0 a obsadili konečné deváté místo.

Nehrajícím kapitánem družstev babytenisu byl trenér Karel Grobelný, kterému pomáhali rodiče dětí. Družstvo minitenisu koučovala Barbora Bednarzová. Akce se zúčastnil i prezident TK Havířov Petr Špok, který byl spokojen s výsledky havířovských družstev.

„Snad jsme tady opět ukázali, že jsme klubem, který se věnuje výchově tenisové mládeže a má velmi dobré výsledky. Za ně a za předvedenou hru dětem děkuji. Smekám i před přístupem rodičů, kteří absolvovali tento překrásný den společně se svými dětmi. Odměnou všem byla pak možnost vyfotit se s pohárem pro Davisův pohár a pohár Federace, což se nepoštěstí kdekomu," podotkl Petr Špok.