Mladí vzpěrači vybojovali na juniorském mistrovství pět cenných medailí, o dvě se postarali oba chlapci z Horní Suché.

Vendula Šafratová startovala ve váze do 55 kg v kategorii do 15 let. „Vendula bojovala jako lvice, jak jsme u ní zvyklí, nakonec se dostala do první poloviny startovního pole,“ komentoval její vystoupení oddílový i reprezentační trenér Pavel Khek.

V trhu zvedla Vendula 66 kg ve třetím pokusu, v nadhozu dostala nad hlavu 75 a 79 kg. Celkově skončila devátá.

Je třeba připomenout, že 30. listopadu startovala ve finále ligy starších žáků a překonala zde ve třech věkových kategoriích celkem 21 národních rekordů. Dva špičkové výkony během tak krátké doby se zdaří jen výjimečně.

Havířovští měli po sobotě důvod k úsměvu.
Havířov zvládl přestřelku v Litoměřicích

Alexandr Džobák (do 15 let) předvedl ve váze do 49 kilo pět platných pokusů a dvojbojem se dostal na 173 kilo (73 trh + 100 nadhoz). Celkově obsadil 5. místo, v nadhozu však vybojoval bronzovou medaili. V cestě za ní překonal dva evropské rekordy v nadhozu s výkony 96 a 100 kg. Vytvořil také český rekord.

O druhý bronz v nadhozu se postaral Matěj Moskál, který startoval ve váze do 55 kg mezi sedmnáctiletými. Výkonem 218 kg (96 + 122) obsadil výborné 5. místo, v trhu skončil šestý, v nadhozu se za 122 kg prosadil na bronzový stupínek. „Matěj prokazuje kvality dlouhodobě, v Izraeli překonal pět národních rekordů, letos jich vytvořil ve třech věkových kategoriích hned 47, to je unikátní výsledek,“ chválil Khek.

Je vidět, že s mládeží se v Horní Suché pracuje dlouhodobě kvalitně. „Nárůst členské základny tu je, máme zde nyní nově otevřenou halu pro vzpírání, jezdí k nám trénovat i děti z Havířova,“ pochvaluje si Khek.

Vánoční koncert v kostele sv. Anny na sv. Štěpána, čtvrtek 26. prosince 2019.
OBRAZEM: Vánoční koncert v Havířově
Basketbalistky Havířova si v tabulce polepšily.
Basketbalistky na závěr roku dvakrát vyhrály