Tentokrát se karvinští sportovci vydali na turnaj bojových umění pořádaný organizací IBF do polského Imielina. Zde se konal turnaj pod názvem European Open Cup IBF for juniors & seniors. Junioři Karviné ve složení David Kormanec, David Juchelka, Jan Vlášek a Denis Filipek jeli reprezentovat českou stranu v disciplíně kata, kickbox i sebeobraně.

Na turnaj se sjeli mimo jiné reprezentanti Nizozemska, Belgie, Maďarska a samozřejmě početné zastoupení měla enkláva polských klubů. Celkem bylo dle dostupných informací na turnaji registrováno kolem čtyř stovek startů ve všech kategoriích. „Většinou se jednalo o kluby, které se věnují kung fu stylům, kickboxu, karate, ju-jitsu nebo taekwondu," přibližoval hlavní instruktor SKCK Jaroslav Szweda.

Ocenění junioři SKCK. Nahoře zleva David Juchelka, David Kormanec a Jan Vlášek, dole Denis Filipek.

Jako první se karvinští junioři předvedli v disciplíně dual systém, což je předvádění sebeobranných prvků v modelových situacích. Každý ze soutěžní dvojice má za úkol vyřešit obranu před úderem, kopem, úchopem a tyčí. Hodnotí se reálnost, kvalita použitých chvatů a úderů. O vítězi rozhoduje součet bodů získaných předvádějící dvojicí. V této disciplíně, která je spíše doménou závodníků z ju-jitsu, se Karvinští neztratili a dvojice Vlášek – Filipek obsadila třetí místo.

V silně obsazené disciplíně kata reprezentoval SKCK nejúspěšněji Denis Filipek, kterému pouze o desetinu bodu utekla bronzová příčka.

V kickboxu (semicontact) se karvinští chlapci vzorně ve svých váhovkách zhostili rolí reprezentantů a všichni obsadili medailové pozice. David Kormanec ve váze do 65 kg a David Juchelka ve váze do 55 kg obsadili svorně bronzové příčky. Denis Filipek (do 40 kg) a Jan Vlášek (do 50 kg) hladce prošli až do finále a tam získali zlaté medaile.

„Výsledky chlapců ukázaly jejich dobrou formu, kterou jistě budou potřebovat i na sobotním turnaji bojových umění, který po deseti letech v našem městě pořádáme," připomněl Jaroslav Szweda akci pod názvem Dragon Cup Karviná 2015, která proběhne tuto sobotu 16. května od 9 hodin ve sportovní hale MFK (na Kovoně).

Turnaj je určen pro juniory klubů cvičících tradiční bojová umění různých stylů. „Snažíme se dát možnost zasoutěžit si klubům i mimo jejich oficiální soutěže a účast přislíbily i polské kluby," pozval fanoušky do haly Szweda. Vstup je zdarma.