Zatímco starší dorostenci podlehli Valachům rozdílem deseti branek, mladší si po vítězství na Dukle připsali i skalp Zubří.

I. liga starších dorostenců: HCB Karviná – HC Zubří 22:32 ( 11:14)

Domácí nezačali špatně. Ve 13. minutě vedli 6:5. Za tohoto stavu ale dostali čtyři branky za sebou a od té doby už hosté neustále vedli.

Ve druhém poločase to bylo Zubří, které předvádělo velmi dobrou kombinační hru a nabídnuté brankové příležitosti proměňovalo. Nejlepším střelcem domácích byl Ondřej Hradil, který zaznamenal devět branek. V družstvu domácích dostali příležitost čtyři mladší dorostenci.

Karviná: Buzek, Juráš – Mucha, Kraina 4, Vaněk 2, Růža 2, Podhrázský 1, Noworyta, Zamarski, Wilczek 2/1, Pilch, Halama , Piwko 2, Hradil 9/4. Trenér: Radek Godál.

I. liga mladších dorostenců: HCB Karviná – HC Zubří 34:30 (14:16)

Baníkovci odehráli kvalitní zápas. Přitom lépe začalo Zubří a ve 12. minutě svítil na světelné tabuli stav 2:8! S přibývajícími minutami se ale domácí podstatně zlepšili a udělali radost svému trenérovi Jaroslavu Hudečkovi.

„Pro nemoc a zranění nám chybělo pět hráčů, ale kluci se s tím popasovali. Je pravda, že jsme začali nervózně a ukvapeně stříleli. Celkově hra postrádala myšlenku, ale postupem času se hráči uklidnili a začali systematicky snižovat náskok soupeře. V poločase jsme si tedy stanovili další pokyny ke hře a od první minuty druhé půle už to byl neskutečný výkon," uznal obvykle náročný trenér Hudeček.

Hlavním motorem Baníku byl opět David Růža, který svou agresivní hrou doslova rozkládal obranu soupeře. Ve spolupráci s pivotem Nicolasem Noworytou to byli oni, kdo střelecky dokonali obrat ve vývoji střetnutí. Přidal se i Zamarski, autor deseti gólů.

Deset minut před koncem se karvinští chlapci dostali poprvé do vedení 25:24. Soupeř se snažil změnou obranného systému vývoj utkání zvrátit, ale trenér Hudeček včas reagoval a v oddechovém čase určil taktiku pro zbytek zápasu. „Postupně jsme navyšovali náskok až na pět branek. Hráči opět dokázali, že mají bojovné srdíčko a že i nepříznivý vývoj utkání dokážou zvrátit. Jsem opravdu spokojen," dodal Hudeček.

Karviná: Pružinský, Buzek – Halama 2, Pyszko 2, David 5, Růža 7, Zamarski 10/2, Noworyta 8, Hala, Majda. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Oldřich Horák