Zápas v první půli připomínal hru karvinské kočky s domácí myší. Frýdečtí (s několika exkarvinskými borci v sestavě) drželi krok se soupeřem zhruba deset minut, pak Karviná odskočila na větší brankový rozdíl a hlavně – skvělý gólman Nemanja Marjanović doslova zavřel svou bránu. Frýdek mu za dvacet minut dokázal dát jen čtyři góly!

Karviná si tedy držela vedení, měla jej ale rozhodně navýšit, protože ve druhé půli se Frýdek neuvěřitelně zmátořil a začal se na Baník dotahovat. Tomu scházelo pět hráčů, hlavně ale Solák s Užkem (ten byl jen na lavičce).

Na Havířovské desítce 2021 padaly rekordy. Traťový i finanční. Najdete se?
OBRAZEM: Na Havířovské desítce padaly rekordy. Traťový i finanční. Najdete se?

Frýdecko-místecká stíhací jízda započala už na konci první půle, kdy Pyška v domácí svatyni nahradil Marenčák. Oba frýdečtí gólmani se mezi tyčemi posléze zase prostřídali, to už se však střelecky zvedl domácí Vojtěch Petrovský, který řídil ofenzivu svého celku.

Na karvinské straně držel střelecký prapor svých barev jiný Vojtěch, tedy Patzel, k němuž se přidal ostřílený Jan Sobol, který dokázal dávat důležité góly právě v klíčových chvílích, kdy se Frýdek-Místek dotahoval. Jeho snažení dosáhlo vrcholu v 57. minutě, kdy se „docvakl“ na rozdíl dvou tref. Karvinští si pak zkomplikovali situaci trojnásobným vyloučením, ale závěr zápasu zvládli zkušeně a body si už nenechali protéct mezi prsty.

Členové spolku Olza Pro a dobrovolníci před Svátkem zemřelých zorganizovai další úklid starého evangelického kostela v původní Karviné. O toto pietní místo se starají už čtyři roky.
Karvinský hřbitov čtyřicet let pustnul a měl být utopený. Teď ožívá a vzkvétá

„Čekal jsem, že to bude náročné utkání, protože nám scházelo několik hráčů. V obraně hlavní pilíře Matěj Nantl a Dominik Solák, v útoku Honza Užek, který byl jen jako podpora na lavičce a opět Solo. Překvapilo mě, jaký výkon podali kluci v prvním poločase, kdy jsme odskočili na šest branek. Ale věděl jsem, že Frýdek má svou sílu a nezabalí to, což potvrdila druhá půle,“ uznal trenér Karviné Michal Brůna.

Svým hráčům poděkoval za bojovnost, nasazení a ochotu rvát se o každý míč v oslabené sestavě. „Kluci to zvládli, závěr si takticky pohlídali. Skvěle nám fungovala obrana 2 – 4, se kterou měl Frýdek problémy. Každopádně bych ocenil i soupeře za dobrý výkon, kterým nás přinutil máknout si. Zápas celkově se musel líbit,“ mínil Michal Brůna.

Pepino Frýdek-Místek – Baník Karviná 24:26 (8:13)

Sled: 1:2, 3:5, 4:10, 5:13, 8:14, 10:14, 12:17, 15:18, 16:22, 19:22, 21:23, 22:25. Rozhodčí: Bareš, Uhlíř. Sedmičky: 4/2:2/2. Vyloučení: 1:5. Diváci: 522.

Nejvíce branek Frýdku-Místku: Petrovský 9/2, Chudoba 5, Mucha 4.

Karviná: Marjanović, Mokroš – Franc 2, Sobol 9/1, Noworyta 1, Patzel 7/1, Mlotek 3, Široký 1, Fulnek 2, Skalický 1, Harabiš, Užek, Pelák. Trenér: Brůna.