Zástupci karvinského Baníku si vedou rozdílně. Zatímco mladší dorostenci se drží na pěkném třetím místě s vyhlídkou na medaili, starší se potácí u dna tabulky.

S tím korespondovala i závěrečná letošní vystoupení obou týmů. Mladší dorost uspěl v Náchodě, kdežto starší ostudně prohrál v jakýchsi Šťáhlavech.

I. liga starších dorostenců: Sokol Šťáhlavy – Baník Karviná 34:25 (14:15)

V první půli hosté ještě konkurovali, po změně stran ale už ovládli hru domácí a postupně navyšovali skóre. Nejlepším střelcem hostí byl Alexandr Zamarski s dvanácti brankami.

„Naše herní a výsledkové trápení pokračuje,“ trefně shrnul podzimní působení svého týmu v nejvyšší soutěži trenér družstva Radek Godál. Na jeho obranu je třeba zmínit, že má k dispozici velmi okleštěnou sestavu, ve které chybí řada nemocných či zraněných hráčů. „Konečně už přišla zimní přestávka, v ní se musíme dát co nejvíce dohromady a na jaře zahájit stíhací jízdu za posunem do nejvyšších pater tabulky, protože naše současné postavení je nedůstojné karvinské házené,“ uvědomuje si Godál.

Karviná: Buzek, Újezdský, Pavlín – Široký 2, Břežný 1, Pinkas 2, Růža 5, Folwarczný, Sekáč, Zamarski 12/3, Ciboran, Bláha 2, Krawczuk, Bílek1. Trenér: Radek Godál.

Smrtelná nehoda na Vodní ulici v Havířově. Osmnáctiletý řidič BMW nezvládl zatáčku a po srážce s kamionem zemřel.
Osmnáctiletý řidič BMW nezvládl zatáčku a po srážce s kamionem zemřel

I. liga mladších dorostenců: TJ Náchod – Baník Karviná 32:35 (18:20)

Hosté hráli velmi disciplinovaně, dařila se jim střelba a neustále vedli. Nejlepšími střelci utkání byli Jakub Rumian a Petr Široký. Trenér Jaroslav Hudeček viděl rozhodující moment již v první části. „Mezi dvanáctou a čtrnáctou minutou jsme Náchodu utekli na rozdíl šesti gólů a vedení už udrželi,“ podotkl.

Domácí se ještě pokusili o zvrat, ale výsledkem jejich snahy bylo jen snížení na rozdíl dvou gólů. Zbytek utkání ovládali baníkovci a drželi si těsný náskok. Trenér Hudeček po zápase ještě poslal osm svých hráčů do Šťáhlav na pomoc staršímu dorostu.

Karviná: Újezdský, Kožušník – Široký 9, Rumian 10/2, Kubica, Pinkas 8, Bláha 1, Dráb, Ciboran 3, Folwarczný, Müller, Chochrun 2, Sekáč 2, Krawczuk. Trenér: Jaroslav Hudeček.

Oldřich Horák

Výprava boxerů si z Polska odvezla hlavní cenu.
Boxeři překvapili v polské Wodzislawi
Starší žáci HCB Karviná rozjeli další ročník celorepublikové soutěže.
Začala Žákovská liga v házené