„Celou dobu jsme doháněli, takže ten výsledek není nakonec zase tak špatný. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, ale po tom průběhu je nakonec porážka o branku přijatelná. Dívám se na to spíš z toho pohledu, že to pro nás byla skvělá zkušenost. Jen víc takových zápasů,“ přál si Zbránek.

Jak moc bylo náročné neustále dotahovat náskok soupeře?

Nemělo by nás to rozhodit. To, že se prohrává o čtyři pět branek, v házené ještě nic neznamená. Většinou se rozhoduje v posledních deseti minutách, což bylo vidět i dnes. Prohrávali jsme o pět a nakonec to málem dotáhli k remíze. Takže psychicky náročné to bylo, ale s tím se v takových zápasech musí počítat.

Před utkáním byste brali jaký výsledek?

Příznivější. Chléb se lámal v době, kdy soupeř prostřídal gólmany a my zahodili nějaké loženky. Tím se to asi zlomilo, protože Maďaři odrazili náš nápor a uhlídali si vedení. Pořád byli v náskoku a my to jen honili. Ale jinak to byl super zápas pro fanoušky. Vyprodaný dům, co víc si přát?

Berete to tedy spíš jako užitečnou zkušenost?

Určitě nám to pomůže, takových zápasů během roku moc nehrajeme. Všichni jsme za takovou šanci rádi.

Karvinští (v zeleném) těsně nestačili na maďarský Balatonfüred.Zdroj: Ivo Dudek

Dvacet obdržených branek za poločas – tam byl zásadní problém?

Obrana nebyla zase tak špatná, ale chyběly nám nějaké zákroky brankářů. Dneska jim to moc nešlo, v lize jsme obvykle zvyklí na jejich čtyřicetiprocentní úspěšnost zákroků. Ale tohle není liga, to je jasné.

Asi to bylo dáno i kvalitou soupeře, souhlasíte?

Samozřejmě, už na videu jsme viděli, že jejich spojky jsou vyšší, silnější, dynamičtější. Ten výsledek jsme nakonec uhráli bojovností a velkým odhodláním. Bylo to pro naše fanoušky. Můžeme si z toho vzít jen to dobré. Také nás můžou doma podcenit.

Dá se údernost jejich spojek nějak zastavit?

Možná to chce víc koncentrace, lépe číst jejich hru a předcházet jejich rozběhnutým spojkám. Když to dopilujeme, můžeme v Maďarsku zabojovat o dobrý výsledek.

Co vám naopak šlo, to byla hra přes křídla…

To ale pramení z toho, jaký styl hrajeme. Když používáme hru sedm na šest, tak vždycky z toho vyjde někdo volný, nejčastěji křídlo, které pak může zakončit. To se nám naštěstí dařilo.

Norbert Hrnčár a kapitán Karviné Marek Janečka po úvodním tréninku.
Bodový cíl do konce podzimu nemáme, přiznal Hrnčár
Polská rocková kapela Lady Pank.
Dolański Gróm 2019 přivítá Davida Kollera a polskou legendu Lady Pank