Smutnit ale nemusí, neboť i po porážce si od podzimu zahrají Národní ligu. Ve hře je udržel bod za porážku menší sedmi bodů, a také druhý bonusový bod za čtyři položené pětky.

„Je to škoda, přišli jsme o putovní trofej, takzvaný Slezský kylof, ale naštěstí nám ty dva body navíc stačily,“ ulevilo se hrajícímu kouči Havířova Patriku Kovácsovi.

Ve čtvrtek ráno srazil kamion ženu. Ta na místě zemřela.
Žena zemřela pod koly kamionu

Ostravané ani Havířované si nic nedarovali a bojovali o každý metr hřiště. „Je to derby, vždycky to bývá prestižní a emotivní,“ přiblížil vypjatý zápas Kovács. Navíc se hrálo v úděsném vedru, takže hráči po dvaceti minutách usilovného boje začali pociťovat únavu. „Hrálo se hrozně,“ potvrdil Kovács, který sám pobíhal po hřišti.

Ragbisté Havířova podlehli Ostravanům a přišli o Slezský kylof.Zdroj: Lukáš Kaboň

Jeho tým začal dobře a vedl 3:0, jenže pak po sérii chyb prohrával 3:14. Povedlo se mu ale ještě před přestávkou položit a proměnit kop po pětce, takže byl zase ve hře.

Justiční stráž přivádí k soudu Rostislava Šafratu z Bohumína. Souzen byl za výrobu pornografie, ohrožování mravní východy dětí, znásilnění a další sexuálně motivované činy.
Čtyři roky za sex s nezletilými dívkami

Druhá půle přinesla zajímavé atraktivní ragby, oba celky bodovaly. Havířov následně po zhruba desetiminutovce strávené ve dvaadvacítce soupeře svůj tlak neproměnil a domácí z protiútoku skórovali na 28:17.

„Od té chvíle jsme vsadili vše na jednu kartu, zakázal jsem hráčům hrát nohama a jeli jsme jen kombinačně. Kluci předvedli dva krásné útoky, zvláště ten druhý, který rozhodil Wardas, byl perfektní. Do hry se dostali všichni útočníci a náš zakončovatel Veselý se nemýlil,“ chválil Kovács.

Mánesova Johanka.
Karvinská Mona Lisa zdobí zámecký Lottyhaus

Za stavu 28:29 se už zdálo, že Havířov vedení udrží, ale domácí ještě nakonec v poslední minutě skórovali z trestného kopu za tři body a strhli vítězství na svou stranu. Díky tomu si i oni od podzimu zahrají Národní ligu.

Sokol Mariánské Hory – RC Havířov 31:29 (14:10)

Pětky: 3:4. Rozhodčí: Kohout – Juřica, Kozubík. ŽK: Kratochvíl, J. Šelešovský, Chromulák – Veselý. ČK: Leroch (H). Diváci: 200.

Body M. Hor: Juchelka 21, Badura 10.

Havířov: Fajkus, Kovács, Macháček, Titěra, Aberle, J. Hanák, Leroch, Kolodziejczyk, O. Kloda, Walek 3 (31. Hladík), Veselý 10, Barabáš, R. Benčík 9, Wardas 5, Musil, Indrák, O. Benčík, Spurný, Sittek 2, Trtek, Regec, Tržický.

Ilustrační foto.
Cizinci kradli na nádraží. Po třech dnech už znali svůj trest