Baníkovci i hosté předváděli od samého začátku nadstandardní házenou v obrovském tempu, kdy se dění s míčem rychle přelévalo od brankoviště k brankovišti. Domácí trochu dopláceli na nepřesnosti v rychlé kombinaci. „Ne vždy naše snaha o bleskový kontr došla pochopení," všiml si trenér HCB Jaroslav Hudeček.

Technické chyby Karvinou dost brzdily a možná i proto měl Frýdek, který se jich vyvaroval, v první části mírně navrch.

Z utkání Karviná - Frýdek-Místek (v bílém).

Agresivní obranou dokázal držet na uzdě většinu karvinských střelců, ne tak Radima Chudobu, který už v první půli bral na sebe střeleckou zodpovědnost, když to zkušenému Veřmiřovskému tolik nešlo.

„Je pravda, že to dnes spočívalo na Chudobovi, protože jinak máme největší porci střelby rozloženou právě na něj a Veřmiřovského. Divím se, že ho Frýdek nevzal na osobku. Spíš bych ale vypíchl, že se nám moc nedařila obrana. V ní jsme střídali různé systémy, ať to byla 1-5 nebo 0-6, zkoušeli jsme i osobku na Vojtu Petrovského, který je klíčovou postavou soupeře, ale hosté se pořád prosazovali," poznamenal Hudeček.

Po přestávce měli naopak házenkáři Baníku několikrát možnost soupeři výrazněji odskočit. Do poločasu vtrhli s obrovskou vervou, rozehrál se střeďák Slavomír Mlotek a vypadalo to nadějně. „Jenže vlastní zbrklostí a dalšími technickými chybami jsme se zase o možnost vedení připravili," bědoval Hudeček.

Z utkání Karviná - Frýdek-Místek (v bílém).

Zápas tak byl napínavý až do samého konce. Hrdina utkání Chudoba nakonec v poslední minutě lehce přišel o míč a domácí se ještě klepali, aby poslední útok Frýdku neskončil vyrovnáním, které by je asi hodně mrzelo. „To asi ano. Nechápu, když si o přestávce nakreslíme nějaké taktické prvky, že pak přijdeme na palubovku a uděláme zase opak. Pořád děláme stupidní chyby," rozčiloval se kouč Hudeček. Po výhře si ale oddechl. „Důležité je, že jsme se dotáhli na soupeře v tabulce. Byly to nervy a vyhrál šťastnější tým, protože Frýdek u nás odvedl opravdu kvalitní práci. Hráči podali bojovný odhodlaný výkon," zakončil.

I kouč Frýdeckých Aleš Chrastina se domníval, že vyhrál šťastnější tým. „My jsme se o vítězství připravili neproměňováním i těch největších příležitostí. Nechali jsme zbytečně příliš volného Radima Chudobu, který toho dokázal několikrát využít. Sice jsme uvažovali, že ho vezmeme na osobku, ale kluci tvrdili, že si s ním poradí. Moc to teda nevyšlo," pousmál se trpce.

HCB OKD Karviná – SKP Frýdek-Místek 28:27 (15:16)

Sled: 2:3, 6:6, 8:9, 13:16, 17:16, 22:20, 25:26. Rozhodčí: Králíček, Letev. Sedmimetrové hody: 4/3:4/4. Vyloučení: 2:4. Diváci: 560.

Karviná: Schams, Žingor – Veřmiřovský 2, Hanisch, Chudoba 16/3, S. Mlotek 4, Hricišon, Jan Užek 2, Gelnar, T. Mlotek 2, Frančík 2, Jiří Užek, Drobňák, Paululík.

Nejvíce branek Frýdku-Místku: Petrovský 9/4, Kichner 4.