O co jde? Kamion Coca-Coly jezdí v předvánočním čase se Santou a vánočními skřítky do nemocnic, kde dělá radost hlavně dětem, rozdává jim dárečky a šíří dobrou náladu. „Nápad zúčastnit se takové akce se nám moc líbil, byly jsme rády, když jsme mohly také pomoci dobré věci," přiblížila Diana Žolnerčíková. „Bylo to hezké rozptýlení, i když to nebylo někdy zcela příjemné, protože nemocné děti musí mnohdy trávit Vánoce v nemocnici, což nám přijde hodně smutné. Bylo nám líto i těch vážně nemocných, které i přesto dokázaly na svých tvářích vykouzlit úsměv," přidala se Martina Jakubšová.

Do ostravské nemocnice přišel obě plážové volejbalistky doprovodit i Josef Dostál, bronzový medailista z poslední olympiády v Londýně na čtyřkajaku a několikanásobný mistr světa a Evropy, který je přítelem Diany Žolnerčíkové.

Po akci se beachvolejbalistky BV Karviná zase rychle vrátily k činkám a běžeckým trasám v přírodě, aby do startu nového roku získaly fyzickou kondici. „V období Vánoc máme sice chvíli volna, ale samozřejmě se nebudeme jen válet a cpát cukrovím. Musíme se držet ve fyzické kondici," zasmála se Jakubšová.

„Po Novém roce nás čeká fyzická příprava v posilovně a na horách. V únoru ji už budeme mít propojenou s míčem. Měly bychom trénovat s juniorskými reprezentantkami Finska, Ruska a Německa," přiblížila Žolnerčíková.

V březnu čeká české reprezentantky odlet do teplých krajin, kde budou finišovat s přípravou na nadcházející olympijskou sezonu. První turnaj je čeká v půlce dubna v ne úplně oblíbené Číně.