Svěřenci Marka Poštulky vyhráli ve středu zásluhou dvou branek Františka Hanuse a jedné Jakuba Sittka v úvodním finále na půdě Interu Petrovice 3:0 a před domácí odvetou si tak vytvořili pohodlný náskok.

Souboj pátého celku I.B třídy skupiny B a lídra krajského přeboru však příliš atraktivní fotbal na těžkém terénu nenabídl. Zvláště pak díky trávníku byl zápas vyrovnanější, než by si leckdo mohl myslet.

A byli to domácí, kteří si vytvořili první vyloženou šanci, ale útočník Kačinský v dobré příležitosti minul. Hned vzápětí mohl na druhé straně skórovat Kubinski, ale ani on sám před brankářem Sztefkou nemířil přesně.

To se povedlo až Hanusovi v 18. minutě, který zužitkoval práci Šišky se Sittkem a nedůslednost petrovické obrany. Ta selhala také krátce před přestávkou a dovolila Sittkovi vstřelit druhý gól Bohumína. „Soupeř hraje vyšší soutěž a byl velmi kvalitní. Kluci bojovali, ale vlastními chybami jsme umožnili takové skóre, jaké je," řekl po utkání kouč Interu Pavel Sznapka, jehož mužstvo se mohlo po obrátce zvednout, ale to by musel Kačinský proměnil další tutovku.

„Měli jsme dvě tři šance, ale nedali jsme a v tom je hlavní rozdíl mezi oběma týmy. My se totiž na góly nadřeme," uznal Sznapka, jenž také připomenul, že mu ze studijních či zdravotních důvodů chybělo několik členů základní sestavy.

„Ztráceli jsme lehké a jednoduché míče, z čehož nám chodili do brejků. Proto měli takové šance," prozradil hostující obránce Dušan Socha, který mohl ve druhém poločase spolu s Ferencem navýšit náskok Bosporu, ale oba trefili jen břevno.

Povedlo se to až čtvrthodiny před koncem Hanusovi, který tak dal favoritovi finále do odvety uklidňující tříbrankový náskok. Ta se ve Fotbalovém areálu Pavla Srnička odehraje za dva týdny, ve středu 26. dubna. „V rámci možností a vzhledem k povrchu si zřejmě odvážíme maximum. Je to dobrý výsledek, nicméně teď už se soustředíme na nedělní zápas proti Šenovu, kde to bude úplně o něčem jiném," zdůraznil Socha.

„Odveta bude asi jen formalitou, ale zároveň tam nepojedeme odevzdaní. Chceme si zahrát s kvalitním soupeřem na dobrém terénu, kluci se na to těší, takže to pojmeme jako výborný přípravný zápas," zakončil Pavel Sznapka.

Finále Okresního fotbalového poháru – 1. zápas: Internacionál Petrovice – Bospor Bohumín 0:3 (0:2)
Branky: 42. a 73. Hanus, 18. Sittek. Rozhodčí: Kubiena – Bolec, Revaj. ŽK: Martikán (P). Diváci: 50.

I. Petrovice: Sztefka – Pasz, J. Sznapka, Wenglorz, Wodecki – Piechaczek (58. Adamczyk), Czyž, Martikán (58. Horák), Šangala – Hubáček (80. Pulicar), Kačinský (80. Klus). Trenér: P. Sznapka.

Bohumín: Rajko – Šiška, L. Poštulka, Socha, Nowinski – Sittek, Palej (46. Vaclík), Kubinski, Baculák – Hanus, Ferenc. Trenéři: M. Poštulka a Kempný.

Odveta se hraje 26. dubna od 16.30 hodin v Bohumíně.