Stalo se již tradicí, že nejlepší hráči a jejich výsledky jsou připomenuty v prostorách Hotelu Zámek v Havířově, a tak tomu bylo i tentokrát. Vyhlašovali se nejúspěšnější tenisté Karvinska za rok 2012.

Oceněno bylo osm tenistů ze tří klubů – TK Havířov, MTK Karviná a orlovské Slavie, která měla nejvíce zástupců.

Finanční odměny a věcné dary předal zúčastněným tenistům (Schreier a Kubáňová se řádně omluvili) prezident Okresního tenisového svazu Karviná Josef Vlk. „Jsem rád, že v okrese stále rostou nadějní mladí tenisté a tenistky, kteří by to v budoucnu mohli někam dotáhnout," poznamenal s úsměvem Vlk, když gratuloval talentovaným hráčům.

Absolutní vítězkou se stala šestnáctiletá Nikola Tomanová z TK Slavia Orlová. „V letošním roce jsem ale byla často zraněná, takže doufám, že to příští rok bude v tomto ohledu mnohem lepší a v celostátním žebříčku se posunu nahoru. Chtěla bych se soustředit hlavně na Pardubickou juniorku," vyhlásila Nikola svůj hlavní cíl pro příští sezonu.

O dva roky mladší Karolína Kósová z kategorie starších žákyň byla oceněna za výsledky v MTK Karviná, ale podle vlastních slov je ráda, že už v klubu není. „Jsem teď v Ostravě, protože přecházím do kategorie dorostu a potřebuji se posouvat výkonnostně výš," poznamenala v krátkém rozhovoru s předsedou Vlkem, jenž vyzpovídal všechny talentované tenisty. „Jsme trochu smutní, že v okrese ztrácíme talentovanou hráčku, ale přejeme Karolíně hodně štěstí v další kariéře," glosoval její přesun do Ostravy.

Malý Šimon Myslivec z Havířova se zase těší na soutěže žáků. „V příštím roce se těším hlavně na ně a na to, že si zahraji i další soutěže," dodal šikovný klučina, oceněný za své výkony v baby tenisu.

Martin Hynek, člen výkonného výboru severomoravského tenisového svazu, který byl pozván jako host, v následné diskusi apeloval na hráče, aby se zapojovali také do okresního přeboru a stali se vzorem pro méně zkušené tenisty.

Ocenění tenisté okresu Karviná za rok 2012
Vítek Bednarz – minitenis (TK Havířov)
Šimon Myslivec – baby tenis (TK Havířov)
Ondřej Hašek – mladší žáci (TK Slavia Orlová)
Karolína Kubáňová – mladší žákyně (TK Slavia Orlová)
Daniel Hrbáč – starší žáci (TK Havířov)
Karolína Kósová – starší žákyně (MTK Karviná)
Nikola Tomanová – dorostenky (TK Slavia Orlová)
Maxmilián Schreier – dorostenci (TK Slavia Orlová)