Havířovští svým ostravským kolegům v tomto ohledu příliš nepomohli. Příbrami byli vyrovnaným soupeřem jen ve třetí sadě, kdy už hosté kontrolovali průběh zápasu.

„Příbram u nás potvrdila úlohu favorita. První dva sety jsme se nemohli chytit. Naše výkony jsou jako na vlnách. Máme pasáž, kdy se daří, bodujeme, řešíme situace správně. Pak nás ale spláchne další vlna a jsme dole," kroutil po utkání hlavou nejzkušenější borec domácích Ivan Duda.

Zalitoval, že Havířovští nedotáhli do konce alespoň slibně se vyvíjející třetí sadu. „Tam jsme se o to připravili vlastními chybami, to už je taková naše klasika," dodal.

Do té doby dominovali Středočeši na příjmu i na servisu. Pokaždé si díky tomu vydobyli uklidňující náskok. „Za takových stavů jsme se už těžko dostávali zpět do hry. Přesto jsme to nevzdávali, a za to musím hráčům také poděkovat. Mrzí nás, že jsme nedokázali soupeři uzmout aspoň bod, ale je třeba vidět i kvalitu Příbrami," rekapituloval utkání Petr Dohnal, který při indispozici trenéra Jaroslava Tomáše velí týmu coby kouč.

A jak viděl zápas trenér Příbrami Petr Brom? „Přijeli jsme sem vyhrát za tři body, protože v naší situaci si už ani nic jiného dovolit nemůžeme. A ani výhry za tři body nám podle všeho nebudou stačit. Ale s výkonem mužstva jsem spokojen. Kromě té třetí sady, kdy Havířov zlepšil hru na síti a přihrávku, jsme to měli takříkajíc plně pod kontrolou. Podržel nás servis a útok, z toho jsme těžili. Jen nás mrzí, že jsme se tady nemohli pozdravit s trenérem Tomášem. Tak mu aspoň přejeme za Příbram brzké uzdravení."

SKV Havířov – Euro Sitex Příbram 0:3 (-17, -17, -25)

Rozhodčí: Gall, Pecháček. Čas: 68 minut. Diváci: 200.

Havířov:
Meehan 8, Duda 5, Hukel 11, David 8, Šoltys, Neusser 9, libero Dohnal – Holiš 5, Mikoška, Adamík.

Nejvíce bodů Příbrami: Burt 15, Rojas 13, Novotný 11.