Na trati obřího slalomu ve švýcarském Svatém Mořici skončila na 29. místě, jako nejlepší z Češek. „Jsem už tady neskutečně unavená, ale mám obrovskou radost. Trvalo to zase dlouho, ale dokázala jsem si, že na to mám jezdit s nejlepšími," jásala v cíli.

Na start obřího slalomu vyjela s poměrně vysokým číslem 48. Nervozitu z dosavadních nevydařených výsledků v sezoně si ale nepřipouštěla. „To bych pak nemohla ani jet. Nahoře jsem ale byla totálně přehřátá, na sjezdovce bylo už ráno vedro," popisovala podmínky.

Jela naplno, ale neměla z jízdy dobrý pocit. Navíc dole udělala chybu. Ovšem stačilo jí to na 28. místo i postup do druhého kola. „Atmosféra tady byla fantastická. Lidé fandili, byl to asi můj největší zážitek," popisovala.

Stavitel trati Kanaďan Gamper nachystal pro druhé kolo ještě zavřenější brány. „Uvědomila jsem si to, a přestože jsem to chtěla víc pustit, podržela jsem to. Potřebovala jsem už konečně sjet. Kdyby se mi zase něco přihodilo, už bych to asi nerozdýchala," přiznala.

Spadla třeba hned první závodnice druhého kola Mikaela Tommy z Kanady, později mistryně světa ve sjezdu Ilka Štuhec nebo její slovinská krajanka Tina Robnik. „Ten sníh nebyl ani z počátku kompaktní. Dali tam sůl, ale nechytilo se to, byla tam kaše. Až když se to vyjelo, bylo to rychlejší," popsala Pauláthová povrch.

Jen otec a trenér Radovan Pauláth dole hudroval, že mohla jet odvážněji. Nakonec skončila na 29. místě. „Na svém čtvrtém světovém šampionátu se mi poprvé podařilo proniknout do bodované třicítky. To se vždycky počítá," pochvalovala si.

Ještě ráno podstoupila laserovou terapii naražených a opuchlých holení, na lyžích se už mohla spustit bez limitů. „Jen teď nemůžu chodit," postěžovala si pak v cíli. Však také komentátoři České televize, která přímý přenos obřáku odvysílala, vtipkovali, že Kateřina na hotelu „pajdá" a lépe se jí lyžuje než chodí. „Už delší dobu mě trápí koleno a po tom nedávném pádu v Garmischi mě píchá meniskus. Pořád se z toho nějak sbírám, ale nechci se tím moc zaobírat. Sezona pokračuje," upozornila závěrem.